A. Pekeliūnas bandė nupirkti D. Budrevičienės tylėjimą?

Paviešinusi, kad Krekenavos agrofirmoje atlyginimai mokami vokeliuose, ir dėl to iš darbo išmesta Dalia Budrevičienė „Panevėžio rytui” atskleidė dar vieną su šia istorija susijusį skandalingą faktą.

Pasak moters, prieš porą savaičių jos tylėjimą neva bandė nupirkti aukštas valstybės pareigūnas, Seimo vicepirmininkas Alfredas Pekeliūnas.

Jei tai tiesa, tai Seimo pirmininko pavaduotoją A.Pekeliūną bus galima įtarti bandymu daryti poveikį svarbiai liudytojai, norint nuslėpti jau anksčiau kitų padarytą finansinį nusikaltimą. „Panevėžio rytas” rašo, kad Seimo vicepirmininkas bandė tarpininkauti tarp V. Uspaskicho, kurio šeimai priklauso Krekenavos agrofirma, ir šią bendrovę į skandalą įklampinusios darbuotojos D.Budrevičienės.

Principinga moteris atsilaikė žinomo politiko A. Pekeliūno vilionėms ir nesusigundė taikos vardan siūlomais pinigais.

Anot dienraščio, A. Pekeliūnas krekenavietei D. Budrevičienei paskambino kelios dienos prieš agrofirmoje finansinių nusikaltimų tyrimo skyriaus darbuotojams pradedant daryti kratas.

„Ar galėtume susisiekti? Aš prisistatyčiau pasikalbėt, gal jums bus reikalinga kokia parama, gal galėtume susitarti?” – tada, sakė D.Budrevičienė, kalbėjęs A.Pekeliūnas.

Galų gale jis pasakęs, kad kalbėjosi prieš kelias dienas su pačiu V. Uspaskichu ir jis neva pažadėjęs, esą D.Budrevičienei darbe nebus jokio spaudimo, esą ji galinti ir toliau dirbti ramiai.

„Aš jums dar paskambinsiu”, – pažadėjęs Seimo vicepirmininkas.

D. Budrevičienė tuomet A.Pekeliūnui pasakė, kad kol kas neina į darbą, turi nedarbingumo lapelį. Tada politikas pažadėjo paskambinti po išeiginių, pirmadienį arba antradienį.

Tačiau tuo metu agrofirmoje jau sukiojosi finansinių nusikaltimų tyrimo skyriaus pareigūnai, kilo dar didesnis skandalas, D.Budrevičienė iki galo laikėsi principingai, todėl ir jokio skambučio iš seimūno nebesulaukė.

„Taip, jis man siūlė paramą. Bet pasakiau iš karto – aš pinigais nepaperkama, man nereikia tų pinigų. Jei, pasakiau, kalbėsim apie vokelius, kad jais yra mokami atlyginimai, jeigu apie juos norit bendraut su manim, tai tada prašom”, – pokalbį su aukštu valstybės pareigūnu prisiminė D.Budrevičienė.

D.Budrevičienė nė kiek neabejoja, kad šiuo atveju A.Pekeliūnas ketino būti tarpininku tarp jos ir V.Uspaskicho. Žlugus šiems ketinimams, jau po kelių dienų prasidėjo represijos.

A.Pekeliūnas netrumpą laiką buvo Krekenavos agrofirmos generaliniu direktoriumi, tuo metu priklausė ir rajono tarybai. Vėliau, būdamas Panevėžio rajono meru, buvo šios bendrovės akcininkas.

Kurį laiką A.Pekeliūną bei V.Uspaskichą siejo ir glaudūs verslo ryšiai. A.Pekeliūnas tik pernai pardavė turėtas Krekenavos agrofirmos akcijas.

„Panevėžio rytas” praeitą savaitę pasiteiravo Seimo vicepirmininko A.Pekeliūno, ar tikrai jis skambino D.Budrevičienei ir siūlė savo pagalbą.

A.Pekeliūnas prisipažino, jog toks skambutis tikrai buvo. Tačiau vicepirmininkas tvirtino esąs ne Krekenavos agrofirmos vadovų, o neteisingai darbdavių nuskriaustosios D. Budrevičienės pusėje, nes privalo taip elgtis kaip politikas, privalo ginti savo rinkėjus.

Užvakar „Panevėžio rytas” dar kartą seimūno paklausė, ar savo skambučiu D. Budrevičienei jis ketino susitarti, užglaistyti Krekenavos agrofirmoje įsiplieskusį skandalą, ar turėjo užmačių būti tarpininku tarp Darbo partijos vedlio V. Uspaskicho ir nelegalaus darbo apmokėjimo sistemą pagarsinusios moters.

„Ką tai reiškia susitarti? Jokių susitarimų nesiūliau”, – kategoriškai bet kokius nešvarius kėslus paneigė vicepirmininkas.

Paaiškinus, jog D.Budrevičienė būtent taip suprato jųdviejų pokalbį, A.Pekeliūnas atkirto: „Na tai čia jos problema, kad tokias nesąmones šneka. Kaip žmogus paskambinau, gal kuo nors galiu padėti. Ir tai visa mano kalba. Absoliučiai nieko nesiūliau. Jei taip, paprašysiu telefono išklotinę pateikt. Neturiu įrašo, bet jei reikės, gausiu. Matau, kad ji iš tikrųjų čia pradeda piktnaudžiauti kažkaip. Aš žmogiškai, o ji daro kažkokias nesąmones.”

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Lietuvoje su žyma , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.