Sakura suaugo su ąžuolu

Moksleivės piešinys tapo ES ir Japonijos tautų mainų programos reklaminiu plakatu

Kauno Vytauto Didžiojo universiteto „Rasos” gimnazijos devintokė Augustė Baltuonytė – viena iš trijų Lietuvos moksleivių meninės kūrybos konkurso „Lietuva ir Japonija” laureačių. Jos piešinys, kaip vienas meniškiausių ir originaliausių, panaudotas Europos Sąjungos ir Japonijos tautų mainų programos reklaminiam plakatui.

Konkursas buvo surengtas bendradarbiaujant Japonijos ambasadai, Lietuvos švietimo ir mokslo bei Užsienio reikalų ministerijoms. Tai – simbolinis 2005-ųjų, ES ir Japonijos tautų mainų metų, programos renginys, kuriame dalyvavo Lietuvos nepriklausomybės atkūrimo metais gimę moksleiviai. Konkursu siekta paraginti Lietuvos mokyklų bendruomenes domėtis Japonijos ir Lietuvos ryšiais, bendradarbiavimo galimybėmis ir perspektyvomis. Pasak jo organizatorių, su piešinių konkurso dalyviais, dabartiniais penkiolikamečiais šešiolikamečiais, siejamos draugiškų valstybių santykių plėtros viltys.

„Piešinio simboliu pasirinkau medį, kuriame susipynusios japoniškos sakuros ir ąžuolo šakos, – pasakoja gimnazistė. – Man atrodė, kad taip geriausiai pavyks atskleisti dviejų tautų bendradarbiavimo idėją. Džiaugiuosi, kad darbas gerai įvertintas, Japonijos ambasadoje Lietuvoje buvau gražiai pagerbta”. Augustės sukurtas piešinys-plakatas dabar puošia ne tik jos klasę „Rasos” gimnazijoje, bet ir pasklido po įvairias šalies mokyklas, bibliotekas, kitas kultūros įstaigas. Piešinio originalas puikuojasi Vilniuje, Nacionalinėje bibliotekoje, kur surengta visų konkurso laureatų darbų paroda.

Augustė iš Japonijos ambasados parsivežė dovaną – knygą apie šios šalies dizainą, o diplomą, pasirašytą Nepaprastojo ir įgaliotojo ambasadoriaus Lietuvoje Gotaro Ogavos, gavo pernai. Tada moksleivė dar mokėsi „Versmės” vidurinėje mokykloje, kurios piešimo mokytoja Laimutė Nagelienė ir paskatino dalyvauti konkurse. „Laimę bandė visi aštuntokai, o labiausiai pasisekė man”, – džiaugiasi meninių gabumų turinti gimnazistė.

Piešti jai labai patinka, namuose Augustė saugo visą pluoštą savo kūrybos darbelių. Mielai kuria ir per piešimo, ir per technologijos pamokas, yra pasirinkusi tekstilės pakraipą. Jai patinka ir austi gobelenus, karpyti, skaityti knygas apie dailę.

„Dabar, kai mokausi gimnazijoje, ne tik piešimui, bet ir kitiems pomėgiams laiko liko mažiau”, – neslepia Augustė. Bet kelių mėgstamų užsiėmimų ji nežada atsisakyti: Vaikų ir moksleivių laisvalaikio rūmuose lanko Dizaino studiją bei šoka šiuolaikinių šokių kolektyve „Vėtra”.

Gimnazijoje devintokė turi dar vieną įdomų užsiėmimą – lanko chorą, kartu su kitais dainininkais rengiasi koncertinei kelionei į Portugaliją. Augustė labai mėgsta keliauti, su tėvais ji yra pabuvojusi ne vienoje užsienio šalyje. Ji neslepia svajojanti aplankyti ir Tekančios saulės šalį, pamatyti joje žydinčias ir gimnazistei labai patinkančias sakuras.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Švietimas su žyma , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.