Lietuvių muzika Frankfurto muzikos mugėje

Kovo 29 – balandžio 1 d. vykstančioje Frankfurto muzikos mugėje jau trečia kartą įsikūrė jungtinis Lietuvos, Latvijos ir Estijos muzikos leidėjų bei muzikos informacijos centrų stendas „Baltijos muzika: Estija, Latvija, Lietuva”. Stendas kasmet įrengiamas muzikos leidėjų paviljone (salė 3.1, stendo nr. B 21), šalia didžiausių pasaulio muzikos leidyklų Universal Edition, Schott Musik International, Sikorski Musik Verlage, Edition Peters ir daugybės kitų. Viso muzikos leidėjų salėje dalyvauja daugiau nei pusantro šimto leidyklų.
Šiemet Baltijos šalių stende savo produkciją pristato bendra Lietuvos ir Vokietijos įmonė leidykla „Intermusic”, išleidusi didelę Balio Dvariono muzikos kolekciją: „Mažąją siuitą”, „Žiemos eskizus”, 24 pjeses (2 dalys) fortepijonui, kelis muzikos smuikui ir fortepijonui rinkinius bei stambesnius kompozitoriaus kūrinius – Koncertą fortepijonui ir kameriniam orkestrui Nr. 2 ir Koncertą smuikui ir orkestrui h-moll. Leidykla yra išleidusi nemažai kompozitorių Jono Tamulionio, Jurgio Juozapaičio, Felikso Bajoro, Eduardo Balsio, Ričardo Biveinio kūrinių, taip pat visą kompozitorės Nomedos Valančiūtės muzikos seriją.
Mugėje naujausius savo leidinius pristato VšĮ Muzikos informacijos ir leidybos centras: naujus fortepijoninius rinkinius „Diapason” (1 ir 2 dalys), muzikos fleitų ansambliams rinkinį „Flautando”, naujus išleistus Algirdo Martinaičio, Gintaro Sodeikos kūrinius bei kitus leidinius, kurių centro kataloge yra daugiau nei 60. Vienas svarbesnių centro tikslų mugėje taip pat yra reklamuoti gausią lietuvių muzikos kolekciją bei sudominti ja užsienio leidėjus, atlikėjus bei pedagogus.
Frankfurto muzikos mugė, kurioje dalyvauja beveik 1500 kompanijų, o lankytojų skaičius siekia 85 tūkstančius, yra viena didžiausių muzikos mugių pasaulyje. Daugiau nei du trečdaliai mugės dalyvių ir daugiau nei ketvirtis lankytojų į mugę atvyksta iš svetur. Tai didžiausias pasaulyje muzikos instrumentų gamintojų forumas, tačiau ne mažiau svarbią vietą mugėje užima muzikinės kompiuterių programos, natų leidyba bei įvairūs aksesuarai – visa kas susiję su gyvu muzikavimu.

Mugė truks 4 dienas, kurios programoje numatyta daugybė renginių, įvairių žanrų koncertų, pokalbių, diskusijų, pristatymų; kaip visuomet daug renginių bus skiriama muzikavimo ugdymui.

Šalia tarptautinės Frankfurto muzikos mugės vyks paroda „Prolight + Sound”, kuri taip pat turėtų sutraukti nemažai muzikos verslo profesionalų.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Kultūra su žyma , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.