Su Seimo nario mandatu – į pensininkų rojų

Po posėdžio – kaip į vandenį

Šiomis dienomis Seime sukrusta: kur dingo vyriausias amžiumi parlamentaras? Pasirodo, 83 metų Kazio Bobelio čia niekas nėra matęs jau kelis mėnesius.

Pastarąjį kartą parlamento rūmuose šis politikas buvo pastebėtas pernai gruodžio 15 dieną.

Plenariniame posėdyje užsiregistravęs Seimo Valstiečių liaudininkų frakcijai priklausantis K.Bobelis vėliau mįslingai pradingo iš kolegų akiračio.

K.Bobelio kabinete telefono niekas nekėlė. Su juo nepavyko susisiekti ir mobiliuoju ryšiu.

Sugrįžimą vis atidėlioja

Valstiečių liaudininkų frakcijos vadovė Aldona Staponkienė „Lietuvos rytui” sakė viena ausimi girdėjusi, kad parlamentaras yra išvykęs į Jungtines Valstijas: „Man atrodo, jam ten buvo atlikta operacija”.

Anot politikės, iš pradžių K.Bobelis žadėjo į Lietuvą sugrįžti kovo pradžioje.

„Vėliau gavome žinių, kad jis dar nėra visiškai pasveikęs, todėl žadėjo grįžti kovo pabaigoje. Vis dar tikimės jo sulaukti”, – kalbėjo frakcijos seniūnė.

A.Staponkienė negalėjo tiksliai pasakyti, kokių sveikatos problemų iškilo frakcijos nariui. Tačiau ji vis kartojo, esą K.Bobelio gydymas Amerikoje užtruko ilgiau, nei jis iš pradžių tikėjosi.

Labiau pasitiki amerikiečiais

Frakcijos vadovė neslėpė, kad chirurgu Amerikoje dirbęs parlamentaras su žmona Dalia išvyko gydytis į JAV, nes labiau pasitiki šios šalies medikais.

„Kadangi D.Bobelienei Lietuvoje daryta operacija nepavyko, čia operuotis nesiryžo ir K.Bobelis”, – sakė A.Staponkienė.

Parlamentarė apgailestavo, jog pastaruoju metu sumažėjusi Valstiečių liaudininkų frakcija turi verstis be K.Bobelio, kuris Seime dirba jau ketvirtąją kadenciją.

Jėgas kaupia Floridoje

Po kelių nesėkmingų bandymų „Lietuvos rytui” vis dėlto pavyko surasti K.Bobelį pensininkų rojumi pramintoje Floridoje.

Šią JAV pietryčiuose esančią valstiją dėl šilto klimato, gerų ligoninių ir puikių slaugos namų jau seniai yra pamėgę vyresnio amžiaus amerikiečiai.

Gydosi sulaužytą petį

„Nežinau, kas galėjo manęs pasigesti, bet man malonu tai girdėti”, – skambutis iš Lietuvos buvo netikėtas parlamentarui.

K.Bobelis tikino, kad po operacijos jaučiasi gerai.

„Teko kreiptis į JAV medikus dėl anksčiau slidinėjant patirtos traumos. Buvau susilaužęs petį, reikėjo jį sutvarkyti”, – apie savo bėdas pasakojo parlamentaras.

Tačiau paklaustas, ar petį reikia gydyti daugiau kaip tris mėnesius, politikas numykė, kad būtina rūpintis savo sveikata.

Pagalbos prireikė ir žmonai

K.Bobeliui pastaruoju metu teko lankytis JAV ne tik dėl savo, bet ir dėl žmonos sveikatos reikalų.

Praėjusiais metais rudens sesijos metu K.Bobelis informavo Seimo valdybą, kad vos per pusę metų jo žmona patyrė net dvi sunkias traumas, jai buvo atliktos trys operacijos.

Moteriai buvo reikalingas tolesnis gydymas, todėl politikas lydėjo ją į JAV ir praleido ne vieną posėdį.

Atsižvelgus į šią priežastį, parlamentaras už pravaikštas nebuvo nubaustas.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Politika su žyma , , , , , , , , .

1 atsiliepimas į "Su Seimo nario mandatu – į pensininkų rojų"

  1. suduvis

    labas rytas atsibude parlamentarai. kazin po kiek laiko pastebesite, jei nera seimo ar jis kitoje vietoje? pasiklauskite, gal jau ie Mazeikiu nafta bega atgal i Lokoila. fantastika…. jei seimo nario nepastebite, tai aisku, kaip matote eilinius piliecius, nors jau pries 15 metu matesi, kad sustojote saves pasirodyti, o ne tauta atstovauti, zmones tautiskumui kelti. geda begedziai….. ir t.t. tfiu jus…. kaip dirbsite taip, kaip tarpukario valdininkai, patikesime jumis, grobuonys.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.