„Kino pavasariu” kvėpuojančioje kino rinkoje vietos liko ir nefestivaliniams filmams

Praėjusį savaitgalį prasidėjo tradicinis festivalis „Kino pavasaris”, kuriuo gyveno visi kino žmonės bent jau sostinėje. Pasak rengėjų, per pirmąjį savaitgalį festivalio filmų į „Coca Cola Plaza” susirinko 9,5 tūkst. žiūrovų, o iš viso parduoti jau 24 tūkst. bilietų. Tikėtina, kad festivaliui pavyks pagerinti praėjusiais metais pasiektą rekordą – 2005-aisiais dar „Lietuvos” kino teatre vykusio festivalio žiūrėti susirinko 41 tūkst. žiūrovų. Pasak vieno iš festivalio programos sudarytojų Edvino Pūkštos, pirmąjį savaitgalį populiariausių trejetuką sudarė „Trys epochos”, „Kioskas Niujorke” ir „C.R.A.Z.Y”.

„Kino pavasaris” užgožė visas kalbas apie kitus, komercinius, filmus, bet žiūrovų dėmesio užteko ir pastariesiems. Ypač įspūdingu rezultatu gali didžiuotis perstatyta klasikinė komedija „Rožinė pantera”, kurioje pagrindinius vaidmenis atlieka komikas Steve`as Martinas ir prancūzų kino žvaigždė Jeanas Reno. Per pirmąjį demonstravimo savaitgalį juosta sulaukė net 5,5 tūkst. žiūrovų, kas leido filmui surinkti 63,3 tūkst. litų.

„Rožinei panterai” realios konkurencijos dėl pirmosios vietos pelningiausių filmų sąraše nesugebėjo sukurti nė vienas kitas filmas. Į antrąją vietą nusirito „Bumeris: antra dalis” (19,9 tūkst. Lt.), kurio populiarumas blėsta taip pat sparčiai kaip staigiai ir buvo „sprogęs”. Nepaisant to, „Bumeris: antra dalis” savo sąskaitoje iš viso turi jau 374 tūkst. litų ir jau spėjo aplenkti kitus pastarojo metu komercinius Rusijos filmus: „Dienos sargyba” (319 tūkst. Lt.), „9-oji kuopa” (237 tūkst. Lt.).

Trečiojoje pajamingiausių filmų sąrašo vietoje debiutavo trileris „Savas žmogus”, kuriame pagrindinius vaidmenis sukūrė „A” lygio žvaigždės: Denzelis Washingtonas, Clive`as Owenas ir Judie Foster. „Savo žmogaus” pasaulinė premjera įvyko tik Vilniuje, todėl juostai teko tekintis 1,4 tūkst. žiūrovų dėmesiu ir 18,5 tūkst. litų pajamomis. Tikėtina, jog filmo žiūrimumui padėti turėtų teigiami kritikų ir jau mačiusiųjų atsiliepimai ir „Savas žmogus” dar turi galimybių kelis kartus padidinti savo pajamas.

Nesėkmę kino teatruose patyrė fantastinis filmas „Nakties sargyba”. Kino platintojai susizgribo filmą parodyti tik po daugiau nei dviejų metų, kuomet sėkmės sulaukė šio filmo tęsinys „Dienos sargyba”. Vis dėl to, žiūrovai nepanoro rinktis į JAV rinkai apkarpytą „Nakties sargybos” versiją ir filmui teko tenkintis 7,2 tūkst. litų pajamomis (7 vieta).

Ateinantį savaitgalį sostinė toliau šurmuliuos „Kino pavasariu”, o komerciniame repertuare debiutuos trys nauji filmai. Vienas iš jų – fantastinė juosta „Pasilik” jau buvo parodyta tradiciniame festivalyje, o dar jam nesibaigus, pradės suktis ir „normaliuoju” ritmu. Filmą pastatė gurmanams skirtais filmais „Niekados šalies beieškant” bei „Monstrų puota” išgarsėjęs režisierius Marcas Fosteris, o pagrindinius vaidmenis sukūrė garsenybės – Ewanas McGregoras ir Naomi Watts.

Sostinės žiūrovai ateinantį savaitgalį galės išvysti Johnny Deppą juostoje „Palaidūnas” – šiame filme garsusis aktorius sukūrė skandalingo literatūros veikėjo – Džono Vilmonto – vaidmenį. Žiūrovų dėmesio lauks ir amžiną „pono Byno” etiketą užsiklijavęs aktorius Rowanas Atkinsonas, atlikęs pagrindinį vaidmenį juodojo humoro komedijoje „Prilaikyk liežuvį”.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Kinas su žyma , , , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.