„Klaipėdos muzikos pavasaris” prasidėjo įspūdingai

31-ojo festivalio „Klaipėdos muzikos pavasaris” atidarymą šeštadienį stebėjo pilna salė žiūrovų.

Klaipėdiečius į Koncertų salę priviliojo Lietuvos valstybinis simfoninis orkestras, diriguojamas meno vadovo ir vyriausiojo dirigento Gintaro Rinkevičiaus, ir pianistas virtuozas iš Jungtinių Amerikos Valstijų Aleksandras Palei.

Festivalio rengėjai džiaugiasi, kad klaipėdiečiai vis labiau pradeda vertinti rimtąsias pramogas, nes kaip tik tam ir skirta balandį vienerių veiklos metų sukaktį minėsianti Koncertų salė.

Aukščiausią meistriškumą demonstravusius Lietuvos valstybinį simfoninį orkestrą, maestro G. Rinkevičių ir beveik po metų pertraukos į uostamiestį sugrįžusį A. Palei publika apdovanojo audringais plojimais. Klaipėdiečiai žavėjosi tikrąjį pavasarį prišaukti turėjusia kompozitoriaus Broniaus Kutavičiaus kompozicija „Pavasario linksmybės”, įkvėpta K. Donelaičio „Metų”, bei Liudviko van Bethoveno muzika orkestrui ir fortepijonui.

Publika su pasimėgavimu stebėjo emocingai orkestrui dirigavusį G. Rinkevičių, kurio judesiai buvo tokie staigūs ir ekspresyvūs, kad priversdavo žiūrovus krūptelėti. Žiūrovų akys buvo nukreiptos ir į A. Palei: jis sukabinęs rankas taip palinkdavo prie fortepijono, tarsi jam melstųsi, o pianisto veide atsispindėjo ekstazė ir visiška palaima.

Žiūrovai „Klaipėdos muzikos pavasario” atidarymu buvo sužavėti.

„Puikus koncertas, labai geri įspūdžiai, – sakė ponia Raimonda. – Ypač man patiko pirmasis kūrinys – B. Kutavičiaus kompozicija. Pianistas irgi nuostabus, stebiuosi, kad jis taip puikiai groja net nežiūrėdamas į klavišus.”

„Nuostabus, labai gyvas koncertas. Tik mobiliųjų telefonų skambesys kiek trikdė”, – žiūrovais, kurie nepaiso prašymų prieš koncertą išsijungti telefonus. stebėjosi ponia Daiva.

„Labai smagu, kad koncerte daug jaunimo. Gerai, kad pensininkai bilietus gali įsigyti už pusę kainos – kitaip sau šitos pramogos negalėtume leisti”, – sakė ponia Paulina, žadėjusi ateiti ir į kitus „Klaipėdos muzikos pavasario” renginius.

„Klaipėdos muzikos pavasario” žiūrovų laukia iš viso vienuolika renginių, kurie vyks iki balandžio 28 dienos.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Kultūra su žyma , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.