Žūklės įrankių gamintojų naujienos

Nors ir labai dar balta aplinkui, ir vanduo dar labai kietas, be grąžto neįveiksi, tačiau atviro vandens sezonas tuoj prasidės. Prasidės, ko gera, net nepasibaigus kieto vandens sezonui. Dauguma žvejų puls daryti reviziją savo žūklės ūkiuose ir, matyt, pasklis po žūklės parduotuves ieškodami visokiausių barškaliukų naujo sezono pradžiai. Mėgsta sezonų kaitas žūklės parduotuvių pardavėjai, oi kaip mėgsta. Tada jiems labai gerai kimba. Pristatau keletą tikrai garsios Japonijos firmos „Daiwa” naujų ričių modelių skirtų skirtingiems žvejybos būdams. Tai, be abejo, nepigi produkcija, tačiau kiekvienam – pagal poreikį ir kišenę, visada atsiras kas perka patikimą produktą ilgam laikui.

Multiplikatorius su varikliu dideliems gyliams

Šių metų sezonui kompanija „Daiwa” pristatė absoliučią naujovę, kuri skirta jūrinei žūklei, – tai multiplikatorinės ritės „Tanabull S600W” ir „Tanacom bull 750” su elektros varikliais. Kam teko žvejoti Norvegijos pakrančių vandenyse, kur laimikį dažnai tenka traukti iš 100-200 m gelmės, tas puikiai žino, kad po penkių traukimų rankos pasidaro lyg medinės. Galingose multiplikatorinėse ritėse įmontuoti elektros varikliai (12 V) labai palengvina šią operaciją. Variklį suka srovė iš akumuliatoriaus, kuris specialiais laidais sujungtas su rite. Pirmuoju modeliu galima žvejoti gelmėje iki 500 m ir traukti iki 45 kg sveriantį laimikį, o antruoju – iki 750 m ir 58 kg.

„Daiwa Regal-Xi”

„Daiwa Regal-Xi” – dešimtguolė ritė yra neabejotinas šios ekonominės klasės lyderis. Pirmiausia todėl, kad šios ritės universalumas beveik neprilygstamas, nes ją gali naudoti plūdininkai, dugnininkai, spiningininkai, velkiautojai ir net jūrinės dugninės mėgėjai. „Daiwa Regal-Xi” gaminama penkių modifikacijų, kurios skiriasi dydžiu, svoriu, o jų būgneliai pritaikyti skirtingo skersmens valams – nuo plonyčių iki solidaus 0,40 mm. Ritė kaip ir kiti „Daiwa” modeliai yra lengvai valdoma – valo nuslydimo mechanizmo reguliatorius įmontuotas ant valo būgnelio. Na, o ritės patikimumą užtikrina 10 naujos kartos guolių. Kai kurie ekspertai šią ritę vadina „amžinu varikliu”, žinoma, jei jos nepervažiuos keliasdešimt tonų sveriantis buldozeris.

„Daiwa Tournament Basia Carp QD”

Karpinė ritė „Daiwa Tournament Basia Carp QD”- tai ne tik aukščiausios klasės ritė, bet ir pritrenkianti staigmena karpių meškeriotojams. Manau, kad daugeliui turėtų žadą užimti vien šios ritės linijų grakštumas. Tai ne tik naujovė, bet ir šių metų „Daiwa” ričių kolekcijos puošmena. „Basia” iš kitų „Daiwa” gaminamų karpių žūklės ričių išsiskiria nepaprastu lengvumu – ritė sveria tik… 525 g. Tai gali pasirodyti akibrokštas, nes ritės valo būgnas talpina net 200 m 0,32 mm skersmens valo. Ši „Basia” ritės detalė net iš tolo daro įspūdį, nes būgnas nėra gilus, tačiau ilgas. Tokia valo būgno konstrukcija leidžia toli skraidinti net ir palyginti lengvus svarelius. Šio modelio svoris yra mažesnis už kitų, nes korpusui gaminti panaudotas specialus labai lengvas lydinys. „Basia” – galingas „Daiwa” modelis, skirtas žvejoti stambias žuvis. Ritės sukimo mechanizmas – labai patikimas, o „Twist Buster” tipo valo vediklis užtikrina minimalų valo susukimą. Tai ypač svarbu, kai dvikova su stambiu karpiu užtrunka, o žuvis ne kartą išvynioja ilgą valo atkarpą. „Ilgam grojimui” pritaikyta ir solidi ritės rankenėlė iš tekinto aliuminio su raudonmedžio antgaliu. Unikaliame ir labai novatoriškame „Basia” modelyje valo nuslydimo mechanizmo reguliatorius įmontuotas ant valo būgnelio, tačiau konstruktoriai tuo neapsiribojo ir ritės konstrukcijoje įdiegė „Quick Drag System” mechanizmą. Jis leidžia ypatingu atveju blokuoti valo nuslydimą taip, kad žuvis nepajėgs nuo būgnelio nutraukti nė centimetro valo.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Vyrams su žyma , , , , , , , , .

1 atsiliepimas į "Žūklės įrankių gamintojų naujienos"

  1. ajaajaj

    🙁 💡 😀 is proto galima isetit 😉 😮 🙄 8) 😕 😯

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.