Lietuviai veržiasi į MTV

Naujojo muzikinio kanalo vedėjais siūlosi dirbti tūkstančiai žmonių – nuo patyrusių profesionalų iki kino gerbėjų, rašo dienraštis L.T.

Lietuviškojo MTV startas, numatytas rugsėjo pradžioje, pasak MTV Baltijos šalių generalinio direktoriaus Mariaus Veselio, prasidės įspūdingu šou. Bet dabar generaliniam direktoriui rūpi kas kita. Anot jo, kadangi MTV tikrai pralenks gana provincialias lietuviškų televizijų programas, reikalavimai būsimų laidų kūrėjams ir vedėjams visai kitokie. MTV programos turi būti įdomios, nes jos kuriamos individui, protingai asmenybei.

Tačiau lietuvaičių, norinčių išmėginti save jaunimo kanale, tai negąsdina. Nors oficialiai MTV vedėjų atranka dar nepaskelbta, tačiau M.Veselio elektroninis paštas jau užkimštas tūkstančiais laiškų.

„Dabar pretendentų anketoms tvarkyti paskyrėme net atskirą žmogų, – juokėsi M.Veselis. – O iš tų tūkstančių turėsime išrinkti du pačius geriausius – vaikiną ir merginą”.

Paklaustas, ar tarp pretendentų yra iš TV ar radijo eterio žinomų žmonių, MTV vadovas Baltijos šalims patvirtino, kad yra keletas, tačiau jų įvardyti nenorėjo. Be to, M.Veselis tikino, kad patirtis lietuviškame eteryje nėra didelis privalumas. Svarbiausias MTV reikalavimas – charizmatinė asmenybė.

M.Veselis tikino, kad lietuviškas muzikos kanalas jaunimui atitiks visus MTV kokybės reikalavimus.

Pretenduoja žvaigždės

Dešimt metų muzikos laidas televizijoje rengiantis ir vedantis Saulius Urbonavičius-Samas L.T. prisipažino, kad jau kalbėjo su MTV vadovais ir žada siūlyti šiam kanalui projektus: „Patirties turiu, yra tekę Vokietijoje susipažinti su „Viva” kanalu”, – kalbėjo Samas.

Šiuo metu „Tango TV” laidas prodiusuojantis muzikantas mano, kad šis kanalas ir buvo lietuviškasis MTV atitikmuo. Paklaustas apie jaunimą, besiveržiantį tapti laidų vedėjais, Samas nebuvo itin optimistiškas: „Į atrankas jų ateina daug, bet išsirinkti būna sudėtinga”.

Veržiasi jaunimas

Tuo tarpu buvęs muzikinės „Tango TV” laidos „Tangorama” vedėjas Paulius Skučas mano, kad Lietuvoje daug gabių jaunuolių, kurie galėtų pretenduoti į MTV.

O ar jis pats nesieja savo ateities su šiuo kanalu?

„Tikrai neatsisakyčiau, – prisipažino P.Skučas. – Tik manau, kad žiūrovai nenorės matyti tų pačių veidų”.

Geriausia šių metų Lietuvos dainininke pripažinta Lietuvos televizijos laidos „Lietuvos dainų dešimtukas” vedėja Jurga Šeduikytė taip pat neslėpė turinti minčių dalyvauti MTV vedėjų atrankoje: „Lietuviai dažnai nerodo iniciatyvos ir skundžiasi uždaru muzikiniu gyvenimu, o MTV yra galimybė išeiti į platesnius vandenis”.

„Kodėl nepamėginti”, – sakė ir „Tango TV” laidos „Tango stilius” vedėja Eglė Vaičytė.

Dainininkas Vaidotas Valiukevičius-Milano taip pat mėgins laimę MTV: „Dalyvausiu atrankoje, juk per galvą niekas neduos”.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Žiniasklaida su žyma , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.