„Tylusis duetas” gros Klaipėdoje

Po vienerių metų pertraukos Klaipėdoje vėl koncertuos visame pasaulyje žinomi šiuolaikinio džiazo meistrai iš Sankt Peterburgo – trimitininkas Viačeslavas Gaivoronskis ir kontrabosininkas Vladimiras Volkovas. Vienintelis „Tyliojo dueto” (taip juos vadina Rusijoje) pasirodymas įvyks kovo 25 d. (šeštadienį) Klaipėdos koncertų salėje.

Į Klaipėdą Viačeslavas Gaivoronskis ir Vladimiras Volkovas atvyks tiesiai iš pasirodymo Birštono džiazo festivalyje. Koncertą uostamiesčio publikai pristato Artašeso Gazariano įkurta viešoji įstaiga „Muzikos magija”.

V. Gaivoronskis – genialus trimitininkas, kompozitorius, vienas ryškiausių šiuolaikinio kamerinio džiazo atstovų. Pasižymi ypatingu kūrybingumu – rašo muziką teatrui, kinui, daugiau kaip 30 metų domisi teorine muzikologija, yra parašęs ir išleidęs knygą „Prie šventovės vartų”. Koncertavo su garsiausiais Rusijos ir užsienio muzikantais.

Vladimiras Volkovas – vienas garsiausių šiuolaikinės muzikos atlikėjų, kompozitorius, prodiuseris, baigęs Rimskio – Korsakovo konservatoriją. Dirba su įvairių muzikos krypčių autoriais – S. Kurechinu, I. Butmanu, V. Tarasovu, B. Grebenščikovu, N. Rottenbergu, P. Vyšniausku, Marija Boen, D. Josefu, dalyvavo grupėse „Moscow Composers Orchestra”, „Interjazz band” ir kt., bendradarbiauja su dailininkais.

Kartu du genialūs atlikėjai, kuriems būdingas pritrenkiantis stiliaus, vieningumo ir muzikinės ironijos pajautimas, koncertuoja nuo 1980 metų. Kūrybinė ir improvizacinė dueto plėtotė – nuo džiazo standartų iki pasaulio šalių folkloro interpretacijų. Muzikantai yra parengę apie 20 programų, su kuriomis apvažinėjo visą pasaulį.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Renginiai su žyma , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.