Minske teberusena revoliucinės nuotaikos

Aleksandro Lukašenkos valdomoje Baltarusijoje šito dar nebuvo – Minsko centre jau kelias dienas vyksta protesto akcija prieš nesąžiningus prezidento rinkimus. Milicija gąsdina puolimu, tačiau kol kas aktyviau veikia tik aikštės prieigose.

Vakar Baltarusijoje buvo ketvirtoji protestų diena. Sostinėje Minske apie 600 opozicijos šalininkų, nepabūgę žvarbaus vėjo ir šlapdribos, dar vieną naktį praleido centrinėje aikštėje išdygusiame palapinių miestelyje protestuodami dėl prezidento rinkimų rezultatų, kuriuos laiko suklastotais.

Tokių protestų griežtai kontroliuojamoje Aleksandro Lukašenkos valstybėje dar nėra buvę. Opozicija ragina žmones masiškai dalyvauti šeštadienio mitinge, per kurį reikalaus iš naujo surengti rinkimus.

Nors minioje aktyviai sklido gandai apie neišvengimą puolimą – jo laukta visas naktis, vienas opozicijos kandidatų Aleksandras Kozulinas ragino išsiskirstyti, nes gali būti panaudota jėga, – Baltarusijos milicija kol kas laikosi nuošaly.

21 metų studentas Olegas pasakojo, kad demonstrantai sulaukė milicininkų grasinimų. Šie esą įspėję protestuotojus, kad iki kovo 25 dienos jie neišgyvens ir nežino, kas jų laukia 24-ąją.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Pasaulyje su žyma .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.