Džiazuojantis kurortas

Kovo 24-26 dienomis į Birštoną susirinks džiazo muzikos gerbėjai bei geriausi atlikėjai. Čia vyks jau 14-asis Birštono džiazo festivalis. Seniausias Lietuvoje šios muzikos festivalis debiutavo 1980-aisiais ir nuo tol rengiamas kas dveji metai.

Pasak organizatorių, šiemet vyksiantis festivalis išsaugos savo tradicijas, tačiau džiazo mylėtojus nustebins jungtinių lietuvių bei užsienio atlikėjų projektų gausa.

„Nauja tai, kad festivalyje gausu bendrų Lietuvos ir užsienio atlikėjų projektų. Tai – nauja kryptis, kadangi scenoje bus galima išvysti, pavyzdžiui lietuvį, koncertuojantį drauge su dviem danais ar suomiais ir atvirkščiai. Scenoje pasirodys ne tik žinomi džiazo pasaulio atstovai, bet ir debiutantai iš Klaipėdos bei Panevėžio”, – pasakoja festivalio rengėjas, Birštono kultūros centro direktorius Zigmas Vileikis.

Į Birštono džiazo festivalio koncertus traukia šios muzikos „fanai” ne tik iš Lietuvos, bet ir užsienio šalių. Beveik 4 tūkstančius gyventojų turintį miestelį kas dveji metai užplūsta bemaž tiek pat džiazo gerbėjų.

Dar sovietmečiu prasidėję džiazo forumai Birštone tapo impulsu panašius festivalius rengti Vilniuje, Kaune, Klaipėdoje.

Birštono džiazo festivalyje keturioliktą kartą bus įteiktas „Grand Prix”, skiriamas muzikantui už svariausią indėlį į Lietuvos džiazą.

Pirmąją festivalio dieną koncertinėje programoje pasirodys diksilendas „Green bridge band”, vokalinė debiutantų grupė iš Klaipėdos „Capella’a”, Vladimiro Volkovo ir Viačeslavo Gaivoronskio duetas iš Rusijos, Dainiaus Pulausko grupė ir „Herbie Kopf” (Lietuva-Šveicarija) bei Kauno bigbendas, vadovaujamas Romualdo Grabšto. Šeštadienį džiazo mylėtojams koncertuos Vladimiras Čekasinas ir Vilniaus kolegijos studentai, bus pristatytas Arvydo Jofės ir Arkadijaus Gotesmano projektas „Perkusijos miestas”, kvintetas „Riot”, Artūro Anusausko kvartetas bei „Helen McDonald & London bridge band” (Didžioji Britanija – Lietuva). Džiazo mylėtojus taip pat pakvies Skirmanto Sasnausko projektas „Sambossa”, Arvydo Jofės, Vytauto Labučio ir Leonido Šinkarenkos trio bei „Philip Hamilton & draugai” (JAV – Norvegija – Lietuva).

Paskutiniąją festivalio dieną žiūrovams gros Šiaulių senjorų bigbendas ir „Junior singers” (Panevėžys), „Rainer Push trio” (Vokietija), grupės „Virsmas” (Lietuva – Suomija), LRT bigbendas ir Petras Vyšniauskas.

Festivalio finaliniai „patiekalai” – Algirdo Klovos folk-jazz kvintetas, Liudas Mockūnas ir „Ibrahim electric band” (Lietuva-Danija) bei Kęstučio Vaiginio kvartetas (Lietuva-Korėja-Italija-Indonezija).

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Renginiai su žyma , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.