Ignalinos pasieniečiams įkliuvo ikonas gabenęs latvis

Ignalinos rinktinės pasieniečiams įkliuvo į Lietuvą važiavęs latvis, mėginęs neteisėtai įvežti lengvajame automobilyje išslapstytas ikonas. Iš viso rasta penkiolika ant medžio tapytų atvaizdų, kurių tikrąją vertę dar turės nustatyti ekspertai.
Trečiadienį Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) Ignalinos rinktinės pasieniečiai, budėję prie sienos su Latvija esančiame Smėlynės – Medumi sienos perėjimo punkte, patikrino į Lietuvą važiavusį lengvąjį automobilį „BMW”. Ją vairavo 49 metų latvis, Kuldigos rajono gyventojas.
Patikrinimo metu pasienietis atkreipė, kad automobilio salone patiesti kojų kilimėliai įtartinai išsipūtę. Užsieniečiui priklausančiame automobilyje, po galine keleivio sėdyne esančiu kojų kilimėliu, pasienietis rado į polietileno maišą įvyniotą ikoną su šventųjų atvaizdais. Paaiškėjo, kad po kitais kojų kilimėliais taip pat išslapstytos į tokius pačius polietileno maišus įvyniotos ikonos. Mašinos salone pasieniečiai iš viso rado 9 paveikslus.
Detaliai patikrinti automobilis buvo pristatytas į Zarasų užkardą.
Čia pasieniečiai, išmontavę automobilio bagažinėje esančias šonines apdailos detales, bei po bagažinės kilimėliu rado dar 6 ikonas. Iš viso rasta 15 paveikslų su šventųjų atvaizdais.
Tikslią VSAT pareigūnų radinio vertę dar turės nustatyti ekspertai. Pasieniečiai aiškinasi, kur latvis įsigijo gabentas ikonas.
Dėl prekių gabenimo be dokumentų pradėta administracinė teisena. Paaiškėjus, kad latvis ikonas įsigijo neteisėtu būdu, gali būti pradėtas ikiteisminis tyrimas.
Ikonos laikinai saugomos Zarasų užkardoje. Latvijos pilietis po apklausos paleistas.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Justicija su žyma , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.