Keli lašeliai atgaivos

Liaudies medicinoje populiarus tepalas, malšinantis reumatinius ir kitokius skausmus, yra gaminamas iš sviesto, lauro lapų miltelių ir džiovinto kadagio spyglių miltelių.

Sviesto imama dvigubai daugiau nei lauro miltelių, o kadagių – šešis kartus mažiau nei laurų. Kruopščiai išmaišytą tepalą patariama įtrinti ten, kur skauda ir žadamas juntamas efektas.

Kintant gyvenimui, keičiasi ir liaudies medicina, dabar jos arsenale – ne tik žolelės, bet ir šiuolaikiškos priemonės. Jos bet kuriam miestiečiui yra lengviau pasiekiamos ir malonesnės. Pavyzdžiui, eteriniai aliejai parduodami ne tik vaistinėse, bet ir prekybos centruose. Prieš įsigyjant verta atidžiai perskaityti etiketę, nes patraukliu pavadinimu gali būti pavadintas sintetiniu kvapu aromatizuotas augalinis aliejus. Eterinis rožės ar levandos aliejus yra labai brangus. Eteriniai aliejai yra lašinami į masažinius aliejus arba į voniai skirtą vandenį. Profilaktiškai jie naudojami garinant specialiose aromaterapinėse lempose. Keli lašeliai aliejaus įpilami į vandenį, kuris iš apačios šildomas liepsnele.

Mėtos, kėnio ir levandos eteriniai aliejai padeda esant funkciniams širdies ir kraujagyslių sutrikimams. Sutrikus virškinimui, rekomenduojami rožės, šalavijo, ajero, mėtos ir metėlės aliejai. Sergant inkstų, kepenų, šlapimo ir tulžies pūslės ligomis tinka mėtos, levandos, rožės aliejai. Tie patys aliejai padeda ir sutrikus nervų sistemai.

Chroniško bronchito aukų gyvenimą palengvina rozmarino, mėtos, eukalipto, kėnio, pušies, anyžių ir šalavijo eteriniai aliejai. Rozmarinas, levanda ir šalavijas tiks ir sergant bronchine astma.

Sergant ateroskleroze, patariama naudoti lauro ir levandos aliejus, o jazminas, kėnis, eukaliptas ir rožė pakels tonusą.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Medicina su žyma , , , .

3 atsiliepimai į "Keli lašeliai atgaivos"

  1. tikrasis

    😀 dūksta senelis-senas pirdžius

  2. zosikas

    Nu o kas jam – babkese maudosi, tai kad ir 70 metu gales vaikus joti

  3. mamyte

    😳

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.