Būsimieji pedagogai nepamiršta silpnesnių už save

Praėjusį pirmadienį uostamiesčio universiteto Pedagogikos fakulteto (PF) studentų atstovybė surengė šventę Klaipėdos regos ugdymo centro auklėtiniams. Ji vainikavo studentų sumanytą labdaros projektą.

Pirmojoje projekto dalyje „Nebūk abejingas neregiui” atstovybė dvi savaites rinko maisto produktus, piešimo priemones. Klaipėdos universiteto PF atstovybės pirmininkės Aistės Brazauskaitės teigimu, buvo renkami ir pinigai, už kuriuos taip pat nupirkta maisto produktų.

Visa tai perduota regos ugdymo centrui, kuriame mokosi ne tik vaikai, bet ir suaugusieji. Jie mokosi skaityti Brailio raštu parašytas knygas, pažinti pasaulį ir išreikšti save per dailės ir darbelių užsiėmimus, taip pat gaminti valgyti ir pan. Tad maisto produktai pravers centro virtuvėje.

„Šiems žmonėms reikia mokytis netgi tokių dalykų, kurie mums atrodo įprasti”, – akcentavo regos ugdymo centro direktorė Irena Greičiūnienė.

Pirmadienį, antrosios projekto dalies „Mes visi – šios žemės vaikai” metu, studentai surengė linksmybes mažiesiems regos ugdymo centro auklėtiniams. PF atstovybės nariai neleido nuobodžiauti net nedrąsiausiems vaikams – visi buvo įtraukti į žaidimus.

„Šia akcija norėjome atkreipti žmonių dėmesį į silpnesniuosius mūsų visuomenės narius ir parodyti, kad nesame abejingi vaikams, turintiems negalią”, – sakė A. Brazauskaitė. Panašią akciją studentai buvo surengę ir pernai. Anot pašnekovės, dovanoti neįgaliems vaikams džiaugsmą yra labai gera: „Kai tu juos myli, tiesiog atiduodi visą save ir neklausi savęs, sunku tai ar ne.”

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Švietimas su žyma , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.