Savadarbis šildytuvas vos nepražudė senuko

Užvakar Veiviržėnuose nugriaudėjus sprogimui buvo sužalotas 1927 metais gimęs vyras. Senukas nukentėjo bandydamas įjungti savadarbį dujinį šildytuvą.

Sprogimas Liepų gatvėje gyvenančio pensininko ūkiniame pastate nugriaudėjo apie 18 val. Kaimynai į įvykio vietą skubiai iškvietė ugniagesius bei medikus. Atvykus pirmiesiems, iš mūrinio pastato dar rūko dūmai.

Paaiškėjo, jog nelaimė įvyko, kai pastato savininkas, norėdamas pašildyti viduje laikomas bulves, pabandė įjungti savo gamybos dujinį šildytuvą. Spėjama, kad sprogo nutekėjusios ir viduje susikaupusios dujos.

Sprogimo būta galingo, nes senukas pro atviras duris buvo nusviestas apie penkis metrus. Į ligoninę greitosios medicinos pagalbos brigados nugabentam šeimininkui buvo diagnozuoti I-II laipsnio veido ir plaštakų nudegimai.

Manoma, kad jei pastato durys būtų buvusios uždarytos, jis vargu ar būtų išgyvenęs.

Sprogimo banga išgriovė dvi pastato sienas, nukrito apie 20 kvadratinių metrų šiferinės stogo dangos.

Klaipėdos rajone panašaus sprogimo būta vos prieš savaitę. Kovo 13-ąją Mazūriškių kaime sprogo daugiabučio namo virtuvėje nutekėjusios dujos. Incidentas įvyko 64 metų vyrui iš keičiamo seno dujų baliono išleidus dujas šalia besikūrenančios krosnies. Dėl patirtų nudegimų vyrą teko gaivinti Reanimacijos skyriuje.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Justicija su žyma , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.