Aidas Rėklys: „Šaldyta mėsa ilgiau laikosi”

„Klaipėdos „Akropolio” ledo arena šauni ir ledas neblogas, o ypač mane sužavėjo atveriami stiklai, mat tai suteikia galimybę čiuožėjui būti arčiau publikos, su ja bendrauti”, – sako daugkartinis Lietuvos dailiojo čiuožimo čempionas Aidas Rėklys.

23-ejų metų vaikinas iš Kauno šiuo metu kremta mokslus Kūno kultūros akademijoje ir aktyviai rengiasi netrukus įvyksiančiam pasaulio dailiojo čiuožimo čempionatui Kanadoje. Paklaustas, kas geriausia būnant čiuožėju, vaikinas šmaikštauja: „Šaldyta mėsa ilgiau laiko”.

Kas paskatino mokytis dailiojo čiuožimo?

Tėvai pasakojo, kad rado žinutę laikraštyje apie organizuojamus čiuožimo užsiėmimus ir nuvedė mane – „užsikabinau”, ir taip iki šiol negaliu palikti ledo. Buvau ketverių, kai pradėjau lankyti čiuožimo treniruotes, o iki devynerių išbandžiau daug skirtingų sporto šakų, tačiau visos atkrito, išskyrus dailųjį čiuožimą. Na, o aktyviai tai darau paskutiniuosius 8-9 metus.

Esi daugkartinis Lietuvos dailiojo čiuožimo čempionas. Ar galima sakyti, kad konkurencijos jausmas Lietuvoje tau svetimas?

Didžiausias konkurentas esu pats sau. Kiekvienose varžybose kovoju su savimi ir stengiuosi kuo „švariau” čiuožti. Jei tai padarau, – konkurentams vietos nepalieku.

Sakoma, kad sėkmei sulaukti prireikia daugiau darbo nei talento. Kaip yra su dailiuoju čiuožimu?

Sutinku su šiuo posakiu, manau, jis tinka kalbant apie bet kokio tikslo siekimą. Čiuožėjui svarbiausia įgimtas muzikos pojūtis bei sugebėjimas įsijausti į vaidmenį. Na, o techninę čiuožimo dalį galima nuolat tobulinti sunkiai dirbant.

Kokių čiuožimo elementų sunkiausia išmokti?

Šuolių! Jie sudėtingiausi ir yra įvertinti brangumu. Vienas brangiausių šuolių – akselis. Jis gali būti 1,5…2,5…3,5… apsisukimo. Už jį brangesni yra tik keturgubi šuoliai.

Kokiu pasiekimu labiausiai didžiuojiesi?

Niekada negalvojau, kad kada nors čiuošiu su olimpiniais, Europos ir pasaulio čempionais viename projekte. Buvau labai nustebęs, kai netikėtai gavau kvietimą iš Margaritos Drobiasko ir Povilo Vanago dalyvauti jų rengiamuose šou ant ledo. Debiutavau šiame projekte su specialiai renginiui paruošta programa, kurią stengiausi atlikti kaip įmanydamas geriau, ir publikos padedamas, manau, tai padariau visai neblogai. Nuo to karto, esu kviečiamas ir į kitus jų rengiamus projektus. Man tai neįkainojama patirtis.

Tavo nuomone, kas svarbiau čiuožėjui – technika ar psichologinis pasirengimas?

Išskirti negaliu, nes viskas svarbu. Išmokus gerai šokti atsiranda ir pasitikėjimas savimi bei psichologinis stabilumas. Ne ką mažiau svarbu yra jausti trenerio, kitų komandos narių bei publikos palaikymą, kuris uždega norą kovoti.

Kas yra varomoji jėga, neleidžianti mesti čiuožimo?

Varomoji jėga? Turbūt meilė skrydžiui ledu girdint mėgstamą muziką…

Dažnas sportininkas turi savo dievaičius, į kuriuos nori lygiuotis. Ar tu turi tokių?

Rusų sportininkas Aleksejus Jagudinas – olimpinis, daugkartinis pasaulio ir daugkartinis Europos čempionas. Savo kaip čiuožėjo karjerą jis jau baigė, tačiau nė vienas iš dabartinių čiuožėjų nesukėlė man tiek emocijų kiek jis.

Savo ateitį sieji su čiuožimu?

Ateitis tai parodys, – šypsosi. – Šiuo metu ruošiuosi pasaulio čempionatui, kuris vyks Kanadoje kovo pabaigoje.

Trys dalykai, be kurių negalėtum gyventi?

Manau, tai būtų – meilė, aktyvi veikla ir geras humoras.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Sportas su žyma , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.