Kretingos rajono mero taurė – „Pylos” klubui

Poledinės žūklės varžybos Kretingos rajono mero taurei laimėti pirmą kartą buvo surengtos 2004 metų žiemos pabaigoje. Kovo 5 d. jau trečią kartą vykusios varžybos rimtai pretenduoja tapti tradicinės ir galbūt jose kasmet dalyvaus vis daugiau žinomų Respublikos žvejų komandų. Varžybų vieta – tradicinė: Lazdininkų tvenkinys, organizatoriai – taip pat: tvenkinio nuomininkas Juozas Motiejauskas, Kretingos rajono meras Valerijonas Kubilius ir sportinės žūklės klubas „Kurėnas”, jau trečią kartą ant savo pečių tempiantis dalį organizacinių ir visus teisėjavimo rūpesčius. Gražu, kad kol kas visa komanda dirba darniai, panašu, kad taip bus ir toliau.

Oras varžybų dieną, sekmadienį, pasitaikė kaip reta bjaurus. Stiprus pietvakarių vėjas, sniegas, pūga. Iš pažiūros nedidelis, apie -5 laipsnius siekiantis šaltis, tokiomis sąlygomis atrodė du tris kartus didesnis. Žodžiu, „pilnas komplektas” varžybų dalyviams ir, aišku, apie kokį nors žuvų aktyvumą nebuvo verta net kalbėti. Įsivaizduokit, koks bjaurus turi būti oras, kad net žuvys po ledu, nejaučiančios nei vėjo, nei pūgos, tingėtų eiti iš namų… Tai štai oras buvo būtent toks. Nepaisant to, prizines vietas užėmusios komandos pagavo tikrai nemažai žuvų ir smarkiai atsiplėšė nuo ketvirtą vietą užėmusios komandos.

Sirgaliai ir dalis organizatorių didžiąją laiko dalį sukinėjosi aplink lauko virtuvę, kurią suorganizavo ir jos turinį į kairę bei dešinę dalijo Karinės jūrų pajėgos, beje, taip pat pristačiusios savo komandą. Varžybų herojai žvejai šalo ant ledo ir smaugė iš po ledo taškus cigaretinių ešeriukų ir pūgžlių pavidalu. Beje, vienas iš organizatorių – „Kurėno” klubas – ne tik teisėjavo, bet ir rado rezervų į mūšį mesti tris komandas, iš kurių dvi – „Kurėnas II” ir „Kurėnas” užėmė pirmą ir antrą vietas… po trijų prizines vietas užėmusių komandų. Trečioji klubo komanda – „Kurėnas autsaideris” – pavadinimo nepateisino: įsitaisė maždaug per vidurį. Varžybose dalyvavo ir tituluotų žvejų – Šiaulių „Fortūnos” klubo sportininkai Arimantas Cironka, Gediminas Cironka ir Ruslanas Okopnij. Rimti žvejai, rimta komanda, reguliariai dalyvaujanti respublikinio masto varžybose ir dažnai pasiekianti rimtų rezultatų. Dauguma varžybų dalyvių, ko gero, į juos žiūrėjo kaip į potencialius nugalėtojus.

Visai kitaip galvojo jaunimas iš Gargždų – „Pylos” klubo, šiose varžybose dalyvavę dviem grupėmis. Kaip ir 2004 metais, Gargždų jaunimas nušluostė nosį visiems – pirmoji „Pylos” komanda tapo nugalėtoja, o „Pyla II” užėmė trečią vietą, į tarpą įleidusi „Fortūną”. Eilinis gargždiškio entuziasto Audriaus Petriko auklėtinių akibrokštas patyrusiems žvejams. Jokių autoritetų nesibaidantis jaunimas įvairaus rango varžybose skina prizines vietas. Panašu, kad vakarų Lietuvoje, kur gerų žvejų tikrai daug, bet stiprios žvejų komandos nėra, auga „teisinga” jaunų žvejų karta.

Pasibaigus varžyboms, sportininkai pasrėbė karštimo, varžybų organizatoriai suskėlė po trumpą kalbelę, išdalijo prizus – iki kitų metų, iki kitų varžybų Kretingos rajono mero taurei laimėti.

Varžybų rezultatai

Pirmi – Gargždų „Pyla I”: Martynas Baranauskas, Mantas Riauka, Raimundas Jocys, sugavę 7,625 kg žuvies.

Antroje vietoje liko Šiaulių „Fortūna”: Arimantas Cironka, Gediminas Cironka, Ruslanas Okopnij, su 7,051 kg žuvies.

Treti – „Pyla II”: Vilius Beinoras, Darius Beinoras, Audrius Rancas, su 6,590 kg sugautos žuvies. Ketvirtoje vietoje likusi „Kurėno II” komanda nuo trečią vietą užėmusių gargždiškių atsiliko 3 kilogramais. Va tau ir jaunimas…

Jauniausias varžybų dalyvis – keturiolikos metų žvejys Justinas Mažonas (apskrities rinktinė), vyriausias žvejys – 65 metų Vladas Valachavičius (IGMA), didžiausia sugauta žuvis – 270 g ešerys, kurį sugavo Mindaugas Monkus (Lanreta). Iš viso žvejai iš po ledo iškrapštė 42,629 kg žuvies.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Vyrams su žyma , , , , , , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.