Iš egzotiškų kraštų – su įspūdingais trofėjais

Turtingi medžiotojai jau tepa šautuvus – prasideda safarių sezonas. Vieni medžioja dėl kompanijos, kiti – dėl skanios mėsos, dar kitiems svarbiausia – trofėjus: įspūdingi ragai, gražus kailis.

Kai Lietuvoje švinta pavasaris, turtingi medžiotojai pradeda dairytis į pietus – tokiu metu ten prasideda safarių sezonas. Kovą, balandį, gegužę į egzotiškas medžiokles Afrikoje ir kituose atogrąžų kraštuose iš Lietuvos traukia nemažai vyrų, ir jų keliones organizuojančios firmos vos spėja suktis.

Birželį Afrikoje stoja žiema – žvėrių poilsio metas.
„Dabar pats laikas valyti šautuvą ir krautis lagaminą į safarį, nes vasarą smagu medžioti ir namie”, – pusiau juokais, pusiau rimtai svarsto akcinės bendrovės „Fujifilm Lietuva” generalinis direktorius, klubo „Safaris” narys Edmundas Tradišauskas. Jis jau medžiojo Urale meškas, Venesueloje su vietos indėnais – šernus, Šiaurės Amerikoje – pumas, Namibijoje – antilopes, tačiau 54 metų vyrą vėl traukia safariai, nors jie ir nepigūs.

„Vieni medžioja dėl kompanijos, kiti – dėl gardžios mėsos, o tretiems svarbiausia – trofėjus: įspūdingi ragai, gražus kailis. Aš tarp pastarųjų. Dėl gero trofėjaus galiu toli lėktuvu skristi, per dygliuotus Afrikos brūzgynus brautis, sėlinti, tykoti. Šiai ligai negaila net aukoti nemenką dalį šeimos biudžeto”, – lyg teisinasi dėl savo pomėgio medžiotojas. –

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Kultūra su žyma , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.