Sekretoriato vadovė neigia tarnybiniu transportu vežiojusi savo svečius

Seimo Pirmininko sekretoriato vadovė atmeta kaltinimus netinkamo tarnybinio transporto naudojimo ir teigia esanti pasiruošusi prisiimti už tai atsakomybę, jei kaltinimai pasitvirtintų.

Žiniasklaidoje pasirodžius pranešimams, kad Seimo Pirmininko sekretoriato vadovė Rima Pumputienė asmeniniais tikslais naudojasi Seimo kanceliarijos tarnybiniu transportu, pati sekretoriato vadovė šiandien išplatino pareiškimą, kuriame neigia panašius kaltinimus.

R. Pumputienė teigia, kad tarnybiniu transportu ji naudojasi „griežtai pagal Seimo kanceliarijos patvirtintą instrukciją ir joje suteiktas teises.”

Sekretoriato vadovė savo pareiškime tikina, kad transportu „nevežiojo jokių svečių ir nevyko Seimo transportu į Druskininkus.”

Jai išsakytus kaltinimus vadovė vadina absurdiškais ir nepagrįstais. „Visuomet stengiausi dirbti savo darbą skaidriai, nepriekaištingai, todėl pasitvirtinus nors vienam man mestam kaltinimui esu pasirengusi prisiimti visą iš to kylančią atsakomybę.” – teigia R. Pumputienė.

„Lietuvos rytas” rašė apie tai, kad valdininkai vis įžūliau naudojasi tarnybiniais automobiliais. Sekretoriato vadovė dienraščiui pripažino: į darbą iš namų Kairėnuose ir atgal ją parveža tarnybinis automobilis. Tai užvakar rytą yra užfiksavę ir žurnalistai.

Valdininkė šių kelionių nelaiko asmeninėmis: „Nė vienas Seimo vadovo sekretoriato darbuotojas asmeniniais tikslais tarnybinių automobilių nenaudojame”.

R.Pumputienė „Lietuvos rytui” neprisipažino, kad Seimo transportu buvo vežiojami jos svečiai.

Tuo tarpu buvęs Seimo transporto skyriaus darbuotojas Algis Sadauskas LNK „Žinioms” pasakojo budėjęs per R.Pumputienės gimtadienį netgi po vidurnakčio.

Pernai ši valdininkė buvo pastebėta valdišku limuzinu atvykusi į sostinės centre esančią parduotuvę. Vėliau ji aiškino, neva buvo atvykusi į Vyriausybę.

Šiandien tokį valdininkų elgesį kritikavo Seimo pirmininkas Artūras Paulauskas. Jis teigė liepęs išsiaiškinti iškilusius faktus ir ketina imtis veiksmų, kad tai nepasikartotų.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Politika su žyma , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.