Pasaulinių kompanijų dėmesys – geriausiems KTU studentams

Kovo 15 dieną klube „Los Patrankos” vyko Kauno technologijos universiteto (KTU) Karjeros centro organizuojamas renginys „KTU Talentų bankas 2006”.
Renginyje pasirodė 25 geriausi KTU studentai. Šie studentai turėjo galimybę prisistatyti įmonių atstovams tik po to, kai parašė motyvacinį laišką, atsakė į dėstytojų bei įmonių pateiktus klausimus, prisistatė kalbėdamiesi su KTU Karjeros centro psichologe. Taigi renginyje savo žinias demonstravo tik talentingiausi KTU studentai. „Visi 25 renginyje dalyvavę studentai yra talentingi ir perspektyvūs būsimi darbuotojai. Šis renginys – tai galimybė studentams ir įmonių atstovams rasti vieniems kitus, manau, ne vienas dalyvis bus pastebėtas ir įvertintas, jau renginio metu pora dalyvių gavo kvietimus į pokalbį dėl darbo,” – pasakojo „KTU Talentų banko” koordinatorė Aistė Karpavičiūtė.
„Talentų bankas” vyko keliais etapais: pirmame reikėjo išanalizuoti simuliacines darbo situacijas, antrame – atlikti erudicines komandinio darbo užduotis, trečiame prisistatyti bei atlikti testą, ketvirtame buvo pateiktos finalinės užduotys trim geriausiems studentams.
Dalyvius stebėjo ir vertino kompetentinga 11 narių komisija, kurią sudarė KTU Karjeros dienose dalyvavusių įmonių personalo vadovai bei direktoriai.
Nugalėtoja tapo KTU Ekonomikos ir vadybos fakulteto trečio kurso studentė Simona Simniškytė, kuri pirmoji sugebėjo internete rasti valstybę, užimančią 17 vietą pasaulyje pagal gyventojų skaičių. Taip pat Simonai geriausiai pavyko anglų kalba papasakoti, kokių savybių reikia, norint gauti darbą pagal jos studijuojamą specialybę. Komisijos simpatijas pavergė S. Simniškytės teiginys: „The most important thing is healthy level of insanity” (angl. svarbiausia sveikas kiekis beprotybės).
Antrą vietą užėmė antrakursis Fundamentaliųjų mokslų fakulteto studentas Vytautas Byla. Trečioje liko trečio kurso Telekomunikacijų ir elektronikos fakulteto studentas Remigijus Ratkevičius.
Finalo dalyviai buvo apdovanoti prabangiais „Samsung” mobiliojo ryšio telefonais SGH-X700 ir X660. Trečiosios vietos laimėtojui atiteko „Samsung” MP3 grotuvas YP-T7X. Pasak „Samsung Electronics” marketingo vadovo Lietuvoje Audriaus Mickevičiaus, pasaulinių kompanijų dėmesys turėtų paskatinti studentus patikėti savo talentu ir gebėjimais, aktyviau bei tikslingiau siekti žinių.
Geriausiai pasirodžiusiems studentams taip pat buvo įteiktas spausdintuvas bei atminties raktai, kuriuos įsteigė UAB „Fortakas”. Pažaisti boulingą bei biliardą dalyvius pakvietė UAB „Neo Kaunas”. Simonai atiteko pagrindinis prizas – verslo pietūs ir jos ateities aptarimas su „Bitė Lietuva” generaliniu direktorium. Renginio pabaigoje nugalėtoja sulaukė siurprizo – UAB „Sostena” jai suteikė galimybę savaitgalį pasivažinėti metų automobiliu.
Kad Talentų banke dalyvauja tik gabiausi KTU studentai, įrodė ir renginyje demonstruotas filmukas apie hibridinį automobilį. Jį pristatė bei filmuotą medžiagą parodė vienas iš automobilio kūrėjų Mechanikos ir mechatronikos fakulteto doktorantas Martynas Starevičius.
„Džiugu, kad įmonės vertina „Talentų banko” svarbą, kad „Samsung” įsteigė prizus dalyviams. Tikimės, kad renginys suteikė studentams pasitikėjimo, o įmonių atstovams – galimybę susipažinti su geriausias KTU studentais.” – teigė KTU Karjeros centro vadovas Andrius Francas.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Švietimas su žyma , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.