Merui patarinėja politinė perbėgėlė

Viena Naujosios sąjungos (socialliberalų) steigėjų Jarda Paukštienė per kelerius metus sugebėjo pakeisti politines pažiūras. Dabar ji rūpinasi miesto mero konservatoriaus Vito Matuzo viešaisiais ryšiais.

Panevėžyje Naujosios sąjungos (socialliberalų) (NS) skyrius įkurtas prieš septynerius metus. Tuomet naujos Lietuvoje politinės jėgos skyriaus Panevėžyje įkūrimo iniciatoriais buvo buvusi miesto vicemerė Liudvika Trasykytė, verslininkas Kęstutis Kišonas ir dabartinė miesto savivaldybės Tarybos sekretoriato vyriausioji ryšių su visuomene specialistė Jarda Paukštienė.

Pastaroji prisiminti skyriaus steigimo istorijos bei politinės priklausomybės socialliberalams telefonu nesutiko. Mero V.Matuzo viešaisiais ryšiais dabar besirūpinanti J.Paukštienė PB korespondentės klausimus sutiko atsakyti tik elektroniniu paštu.

Nei pati viešųjų ryšių specialistė J.Paukštienė, nei, anot jos, pats miesto meras V.Matuzas, nemato nieko blogo, kad prieš kelerius metus ji priklausiusi konservatorių ideologijai priešingai NS politikai.

Viešai aptarinėti nenori

– Kodėl prieš septynerius metus nutarėte įstoti į Naujosios sąjungos (socialliberalų) partiją? Kokį darbą tuomet tapus NS nare teko dirbti?

– Buvau viena iš Naujosios sąjungos (NS) steigėjų. Po steigiamojo suvažiavimo 1998 metų pavasarį tapau NS nare. Partijos pirmininkas Artūras Paulauskas įteikė partijos narės bilietą, pažymėtą 38 numeriu. Buvau išrinkta į socialliberalų partijos tarybą, dirbau Savivaldybių reikalų komitete.

– Kodėl išstojote iš partijos?

– Pareiškimą išstoti iš Naujosios sąjungos parašiau 1999 metų gruodžio mėnesio pabaigoje. Tą pačią dieną savo pareiškimą atsistatydinti iš NS Panevėžio skyriaus pirmininkų parašė ir tuometinis skyriaus vadovas Kęstutis Kišonas. Abu savo pareiškimus palikome NS narei Liudvikai Trasykytei, kuri vėliau tapo ir miesto skyriaus pirmininke. Motyvų priimti tokį sprendimą buvo ne vienas, tačiau nesu linkusi viešai jų aptarinėti. Galiu tik paminėti, kad tuo metu dirbau regioninėje televizijoje. Priklausymas konkrečiai politinei jėgai trukdė tiesioginiam darbui.

Rinktųsi dešiniosios pakraipos partiją

– Dabar esate politinio pasitikėjimo valdininkė. Artėja savivaldos rinkimai. Ar dabar neketinate vėl įstoti į partiją?

– Esu aktyvi, pilietiška. Jau seniai žinau vieną paprastą dalyką – jei nori kažką keisti, tai keisk (deja, kartais tam reikia būti partijos nare). Stebėti gimtojo miesto gyvenimą iš šalies ne mano būdui, todėl vengiu sakyti niekada. Sakau, kad visko gali būti. Ir be jokios abejonės tai būtų dešiniosios politinės pakraipos partija.

Pasirinkimo nesuprato

– Esate mero V.Matuzo patarėja. Ar neužkliuvo miesto merui, kad buvote, nors ir trumpai, kitos partijos nare? Ar ne keista: meras konservatorius, o jam patarineja ir įvaizdį kuria buvusi kitos partijos narė?

– Nesu oficiali mero patarėja. Su meru esame diskutavę šia tema man dirbant dar televizijoje. Jam buvo nesuprantamas mano pasirinkimas. Nesigailiu tų devynių mėnesių narystės NS partijoje. Pažinau daug įdomių žmonių. Iš labai arti pamačiau, kas tai yra partinis darbas, kaip gimsta politikai, deja, ir tai, kaip politika ir valdžia keičia žmones. Kaip tik šiandien sukanka dešimt mėnesių, kai dirbu Savivaldybėje. Per tą laiką meras nė sykio nėra išsakęs priekaištų ar pastabų dėl trumpalaikio buvimo NS.

– Esate viešųjų ryšių specialistė. Ar nemanote, kad apskritai geriausia nepriklausyti jokiai politinei partijai?

– Esu miesto mero asmeninio politinio pasitikėjimo darbuotoja. Nepriklausau jokiai partijai, tačiau turiu savo įsitikinimus, tarp jų ir politinius. Vis dėlto man idealistiškai gražu tikėti, kad svarbiau už priklausymą partijai – būti tikru ir aktyviu savo miesto patriotu.

Buvo steigėja

PB kalbintas buvęs NS Panevėžio skyriaus pirmininkas Kęstutis Kišonas prisiminė septynerių metų senumo įvykius. „Gerai prisimenu, kad J.Paukštienė buvo viena iš šios partijos steigėjų. Tada buvau skyriaus pirmininkas ir prisimenu, kas važiavo 1998 metų pavasarį į sostinę steigti NS. Dešimties panevėžiečių grupėje buvo ir Paukštienė. Ji buvo išrinkta skyriaus valdybos nare”.

K.Kišonas tvirtino, kad buvusi NS partijos narė nebuvo aktyvi. „Tada ji dirbo televizijoje ir dažnai filmuodavo mūsų skyriaus susirinkimus, įvairius susibūrimus. Moteris tada veikė NS partijos naudai, o dabar atvirkščiai. Keistai atrodo, kai merui patarinėja buvusi kitos partijos narė”, – kalbėjo politikas.

Pasirinkimas nenustebintų

Buvęs partijos skyriaus pirmininkas sakė neprisimenąs, kada J.Paukštienė išstojo iš NS. „Kada ji padavė pareiškimą, pasakyti negaliu. Gerai tik pamenu, kad J.Paukštienė ne iš karto išstojo. Pradžioje ji buvo sustabdžiusi narystę ir tik praėjus kuriam laikui pasitraukė iš partijos. Nenustebčiau, jei dabar paaiškėtų, kad Paukštienė įstotų į konservatorių partiją”, – buvo įsitikinęs K.Kišonas.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Politika su žyma , , , , , , , , , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.