„Hansabanko” grupės pensijų fonduose – beveik 200 mln. litų

Šiandien į „Hansabanko” grupės pensijų fondus „Sodra” pervedė apie 34,7 mln. litų arba 8 proc. daugiau lėšų nei praeitą kartą gruodžio viduryje – iš viso „Hansabanko” grupės pensijų fonduose jau sukaupta beveik 200 mln. litų (tiksliau – 199,9 mln. litų).

Daugiausiai lėšų – 50 proc. viso valdomo pensijų turto – sukaupta pensijų fonde „Pensija 2”, 10 proc. – fonde „Pensija 1”, 39 proc. – „Pensija 3” bei 2 proc. naujai įsteigtame aktyviausio investavimo fonde „Pensija 4”.

Pagal pasirašytas pensijų sutartis „Hansabanko” grupė valdo didžiausią dalį pensijų rinkos – savo ateitį su „Hansabanku” susiejo 312 tūkst., arba net 43,8 proc., pensijų sutartis pasirašiusių gyventojų (kovo pradžios duomenys).

„Hansabanko” aktyvaus investavimo fondas „Pensija 3” per metus nuo praeitų metų vasario pabaigos pasiekė 10,87 proc. pelningumą, „Pensija 2” – 5,94 proc., o konservatyviausias fondas „Pensija 1” – 1,55 proc. prieaugį*. Nuo 2006 metų sausio 1 dienos „Hansabankas” taip pat pasiūlė savo klientams naują pensijų fondą „Pensija 4”. Šis „Hansa pensija” fondas yra aktyviausio investavimo – 70 proc. jo lėšų investuojama į akcijas, o likusi dalis – į skolos vertybinius popierius.

Ataskaitas apie pensijų lėšų investavimą galima rasti „Hansabanko” internetiniame puslapyje www.hansa.lt. Internetiniame banke „hanza.net” taip pat galima pamatyti pervestas ir sukauptas lėšas, esant poreikiui pasikeisti pasirinktą pensijų fondą. „Hansabanko” grupė valdo 4 pensijų fondus: „Pensija 1”, „Pensija 2”, „Pensija 3” ir „Pensija 4”.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Ekonomika su žyma , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.