Kaimo mokyklas pasieks rėmėjų dovanota moderni muzikos ir vaizdo aparatūra

A.Adamkienės labdaros ir paramos fondas kartu su laisvalaikio ir pramogų centru „Akropolis” išpildė kaimo mokyklų prašymą – padėti įsigyti muzikos ir vaizdo aparatūros. Kovo 16 dieną fondo įkūrėja A.Adamkienė ir prekybos centro „Ermitažas”direktorius Linas Gricius su dovanomis lankysis Eitminiškių ir Gelvonų mokyklose.

„Praėjusiais metais dvylika tūkstančių „Ermitažo” pinigų buvo sukaupta aukų dėžutėse „Akropolio” pramogų centre Vilniuje. Džiaugiamės, kad statybinių medžiagų ir namų dekoravimo centras „Ermitažas” už šiuos specialius pinigus sudarė galimybę įsigyti išsirinktas prekes. „Ermitažo” pinigais apmokėjome 100 proc. pirkinių vertės ir nupirkome muzikinių centrų ir vaizdo įrangos, kurios neturi kaimo mokyklos. Esame labai dėkingi „Ermitažo” vadovybei už geranoriškumą ir pagalbą”, – sako Sigutė Kačinskienė.

Kovo mėnesį A.Adamkienės labdaros ir paramos fondas savo globojamų mokyklų aktų salių muzikos ir garso įrangai įsigyti skirs daugiau kaip 12 tūkstančių litų. Šį pavasarį paramos sulauks 8-9 fondo globojamos kaimo mokyklos.

Pasak prekybos centro „Ermitažas” direktoriaus L.Griciaus, šiuolaikiška muzikos ir vaizdo technika, kaimo mokyklų auklėtiniams bei mokytojams leis paįvairinti mokyklų gyvenimą organizuojant įvairius renginius, šventes bei popamokinę veiklą. „Džiaugiames galėdami prisidėti prie šių mokyklų techninių mokymo salygų gerinimo. Labai vertiname ir pasitikime A.Adamkienės fondo veikla, kuri suteikia daug džiaugsmo bei naujų galimybių Lietuvos moksleiviams,”- sakė L.Gricius.

Kiekvienai mokyklai, pasak fondo vadovės, muzikos ir garso aparatūrai įsigyti reikėtų skirti apie 2000 litų. „Šiais metais A.Adamkienės fondas numatė tęsti projektą, kuris padėtų kaimo mokykloms atnaujinti aktų sales garso technika, kad vaikai galėtų kurti, mokytis ir saugiai leisti laisvalaikį savo mokyklose”, – sako Sigutė Kačinskienė – „Norėtume, kad kiekvienos kaimo mokyklos mokiniai turėtų galimybę rengti šokius ar po pamokų susirinkę klausytis mėgiamos muzikos, o mokytojai šia technika galėtų pasinaudoti vesdami pamokas”.

Muzikinės įrangos dovanų pirmoji praėjusių metų pabaigoje sulaukė Kruonio mokykla (Kaišiadorių raj.), šių metų pradžioje – Judrėnų Dariaus ir Girėno pagrindinė mokykla.

Kovo mėnesį naujas muzikinis centras taip pat iškeliaus ir į Kupiškio rajone esančią A.Adamkienės vardo mokyklą.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Švietimas su žyma , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.