Naktį Kaune vėl šaudyta

Apie vienuoliktą vakaro į policiją paskambino persigandęs penkiasdešimt septynerių metų Latvijos pilietis, saugantis UAB „Klepsydra” patalpas Kauno Savanorių prospekte.

Jis teigė girdėjęs kažką panašaus į šūvių seriją. Tačiau tai buvę prieš gerą pusvalandį. Iš pradžių jis bijojęs išlįsti, o kai išdrįso, saugomų patalpų sienoje, skiriančioje jas nuo direktoriaus buto, aptiko tris kulkų paliktas skyles.

Įvykio vieton atskubėjusi policija aptiko kovinių, 9-to milimetro „Luger” kalibro, kulkų ne tik sargo saugotose patalpose, bet ir direktoriaus bute. Teigiama, kad pastarasis – Lenkijos pilietybę turintis penkiasdešimt vienerių Bogdanas B. aptiktas gerokai įkaušęs. Neva vos prisibelsta į jo duris.

Tąnakt šiam Lenkijos piliečiui nustatytas vidutinis girtumo laipsnis – 2,3 promilės.

Susikalbėti su buto, iš kurio, kaip manoma, aidėjo šūviai, šeimininku tąnakt buvo neįmanoma. Tačiau už jį kalbėjo kratos, tąnakt atliktos šiame bute, rezultatai. Teigiama, kad rasta ir tokių pačių „Luger” kulkų, tinkančių ne vienam pistoletui, ir aštuonios šovinių tūtelės. Pastarosios – šiukšlių dėžėje.

Pagrindinė versija – su šiuo įvykiu susijęs dar vienas asmuo. Manoma, kad jis išsinešė ir ginklą, kurio per buto apžiūrą rasti nepavyko. Nors šioje istorijoje figūruoja ir „Klepsydros” direktoriaus vairuotojas, kad jis galėjo paslėpti, kaip manoma, nelegaliai laikomą ginklą, atmetama.

Išsiaiškinta, kad oficialaus leidimo laikyti ginklą Bogdanas B. iš Lietuvos policijos nėra gavęs.

Redakcijos žiniomis, tai – ne pirma kriminalinė istorija, į kurią įsipainiojęs šis gana prieštaringą reputaciją Kaune turinčios ir net siejamos su tam tikrais sluoksniais laidojimo paslaugų įmonės direktorius.

Prieš porą metų jis buvo pranešęs apie vagystę iš, pirminiais duomenimis, to paties savo vieno kambario buto.

Pernai Bogdanui B. buvo iškelta byla dėl turto išvaistymo ir net paskelbta jo, kaip įtariamojo, paieška. Redakcijos duomenimis, į policiją kreipėsi vienas bankas, davęs jam paskolą ir skundęsis, kad skolininkas nustojo mokėti sutartyje numatytus mokesčius. Ši byla nutraukta, nukentėjusiesiems radus su įtariamuoju kitą problemos sprendimo būdą.

Vakar naktį po nepavykusios apklausos policijoje Bogdanas B. išleistas į namus blaivytis, tačiau popiet vėl turėjo atvykti pakartotinei apklausai, iš kurios, neblogai pažįstant šį Lenkijos pilietį, ne kažin ko tikėtasi. Be to, oficialiai nepatvirtintais duomenimis, parodymus ėmė keisti ir policiją į „Klepsydrą” iškvietęs sargas, kaip aiškėja, tada dar nederinęs savo veiksmų su direktoriumi.

Ikiteisminio tyrimo sumetimais, pakartotinės „Klepsydros” direktoriaus apklausos policija nekomentuoja.

Šios laidojimo firmos darbuotoja vakar visą dieną tvirtino, kad direktoriaus nėra, tačiau ji įrodinėjo ir tai, kad naktį jų bendrovės patalpose nieko neįvyko.

Policija pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl neteisėto disponavimo šaunamaisiais ginklais bei šaudmenimis, už ką gresia laisvės atėmimas iki penkerių metų.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Justicija su žyma , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.