Savivaldybę palieka viešųjų ryšių specialistas

Beveik trejus metus Panevėžio miesto savivaldybėje viešųjų ryšių specialistu išdirbęs Audrius Rudys palieka valdininko darbą. Savivaldybėje vykęs reorganizavimas, po kurio buvo panaikintas Viešųjų ryšių skyrius, paskatino 35 metų vyrą apsispręsti ir pakeisti darbą.

Pasinaudojo pertvarka

Praėjusio penktadienio popietę Audrius Rudys išsiuntė ne tik paskutinį savo, kaip Savivaldybės atstovo pranešimą spaudai, bet ir informavo, jog tai paskutinė jo darbo diena. Viešųjų ryšių specialistas suskubo visus nuraminti, kad niekur iš Panevėžio nedings – liks darbuotis komunikacijų versle.

PB pakalbintas A.Rudys tvirtino, kad keisti darbą ketino seniai.

„Nusprendžiau ne vakar ar užvakar. Numatęs buvau seniai ir sakiau skyriaus vedėjai Irmai Gritėnienei. Apie tai kalbėjausi ir su meru Vitu Matuzu bei administracijos direktoriumi Visvaldu Matkevičiumi. Dabar pasitaikė gera proga: Savivaldybėje vyko reorganizavimas, panaikino Viešųjų ryšių skyrių, ir pasinaudojau pertvarka”, – kalbėjo A.Rudys.

Išmoko daug ko

Pasak A.Rudžio, darbas Savivaldybėje jį daug ko išmokė.

„Beveik trejus metus išdirbau Savivaldybėje. Dirbti pradėjau Tarybos sekretoriate vyriausiuoju ryšių su visuomene specialistu. Po dvejų metų V.Matkevičius persiviliojo dirbti į Viešųjų ryšių skyrių”, – pasakojo PB A.Rudys. – Įgyta patirtis, manau, padės. Ketinu darbo pobūdžio nekeisti. Suksiuosi komunikacijų versle. Šios srities darbo metodus suprantu, todėl, manau, galiu teikti profesionalias viešųjų ryšių paslaugas”.

Buvęs viešųjų ryšių specialistas teigė, kad greitai Panevėžyje įsisteigs privati viešųjų ryšių firma.

„Tai galbūt bus užsienio ir Lietuvos bendra viešųjų ryšių kompanija, kurios atstovu Panevėžyje dirbsiu. Dar galutinai nenuspręsta, ar tai bus filialas, ar savarankiška įstaiga”, – aiškino A.Rudys, nepanorėjęs išduoti naujos firmos pavadinimo.

Anot A.Rudžio, jau pribrendo laikas, kad Panevėžyje atsirastų profesionali viešųjų ryšių agentūra.

„Daugelis verslininkų, bendrovių suvokė, jog svarbu ne tik reklama, bet ir viešieji ryšiai. Juolab kad ne vienoje verslo įmonėje atsiranda viešųjų ryšių specialistų. Nors mieste jau yra ne viena viešųjų ryšių paslaugas teikianti įstaiga, esu įsitikinęs, kad darbo užteks ir naujai besikuriančiai”, – neabejoja jis.

Nusivylė politika

Tarybos sekretoriate A.Rudys darbuotis pradėjo 2003 metų liepos 1-ąją. PB jis tvirtino, kad dveji metai darbo su politikais ir vieneri Savivaldybės administracijoje buvo naudingi: „Sustiprėjau, sukaupiau informaciją ir dabar ryžausi pabandyti jėgas privačiame versle”.

A.Rudys, į Savivaldybę pakviestas paties mero Vito Matuzo, paklaustas, ar pasitraukimas iš darbo nesusijęs su nusivylimu kai kuriais politikais, atsakė: „Nusivyliau ne konservatoriumi V.Matuzu, bet pačia Lietuvos politika”.

„Nepriklausau jokiai partijai ir ateityje neketinu priklausyti, bet kalba ne apie tai, – tikino A.Rudys. – Ypač politika nusivyliau pastaruoju metu. Kai matai ir girdi, kaip dirba mūsų išrinktieji politikai Seime… Girdėjau tokią frazę, kad į politiką patraukia tie, kurie negali susitvarkyti asmeninio gyvenimo. Tai ir braunasi į politiką, tampa seimūnais, kad galėtų tą asmeninį gyvenimą susitvarkyti”.

Paklaustas, ar taip yra ir su savivaldybės Tarybos politikais, A.Rudys buvo atviras: „Per mažos pareigos. Be to, jie už darbą Taryboje negauna atlyginimo. Jei būtų mano valia, mokėčiau vietiniams politikams, išrinktiems į tarybas, algas. Gal tuomet atsakingiau žiūrėtų į pareigas, aktyvesni būtų ir tesėtų duotus rinkėjams pažadus”.

Teisti neturi teisės

A.Rudys, paklaustas, ar išeina todėl, kad Savivaldybėje dirbti pradėjo gerai Panevėžyje žinoma Jarda Paukštienė ir po vienu stogu dviem stiprioms asmenybėms dirbti sudėtinga, neslėpė: „Kiek savotiška moteris. Negaliu jos teisti, neturiu tam teisės. Dirba taip, kaip išmano, kaip supranta. Nieko prieš ją neturiu. Viena galiu pasakyti: kai kurias idėjas ji įgyvendina ne iki galo. Kad ir tas rąsto tempimas per Laisvės aikštę – neužbaigtas darbas”.

Pokalbio pabaigoje buvęs viešųjų ryšių specialistas patikino PB, kad darbo pakeitimas – dar ne gyvenimo pabaiga. „Kiekviena pabaiga, kad ir išėjimas iš darbo, yra pradžia kažko naujo”, – mano A.Rudys.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Politika su žyma , , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.