Bankas ,,NORD/LB Lietuva” išleidžia dvi naujas obligacijų emisijas

AB bankas „NORD/LB Lietuva” – kovo 15 dieną pradeda platinti dvi trejų metų trukmės eurais nominuotų obligacijų emisijas, kurių pelningumas tiesiogiai priklausys nuo pasaulio bei Centrinės Europos ir Rusijos įmonių akcijų indeksų pokyčių.

Šios banko „NORD/LB Lietuva” obligacijos yra leidžiamos pagal Vertybinių popierių komisijoje įregistruotą didžiausią Lietuvoje 250 mln. litų nominalios vertės obligacijų leidybos programą. Jos skirtos plačiam investuotojų ratui, siekiančiam akcijų rinkai būdingos investicijų grąžos, nerizikuojant prarasti pradinės investuotos sumos. Pradinė investicijų suma – 100 eurų.

„Mūsų patirtis parodė, kad Lietuvos investuotojai noriai perka didesnį kapitalo grąžos potencialą turinčias su Rusijos ir Centrinės Europos įmonių akcijų indeksais susietas obligacijas. Todėl, norėdami patenkinti investuotojų apetitą, mes nusprendėme tęsti šią investicijų kryptį. Didžiausios naujovės laukia pasaulines akcijų rinkų tendencijas stebinčių investuotojų. Šį kartą indeksų krepšelis apims ir Pietryčių Aziją, o bankas garantuos, kad net indeksams nukritus žemiau pradinio lygio, išpirkimo metu investuotojas gaus ne mažesnį nei 3 procentų prieaugį” – sako banko „NORD/LB Lietuva” Investicinės bankininkystės departamento direktorius Andrius Načajus.

Pirmoji banko „NORD/LB Lietuva” obligacijų emisija yra susieta su likvidžiausių pasaulio įmonių akcijų indeksų krepšeliu, kurį lygiomis dalimis sudarys Europos Dow Jones EURO STOXX 50, Japonijos NIKKEI 225 Stock Average, Honkongo bei Kinijos Hang Seng ir JAV S&P 500. Visas apskaičiuotasis indeksų prieaugis atiteks investuotojui.

Antroji obligacijų emisija susieta su Rusijos RDX ir Centrinės Europos CECE įmonių akcijų kainų indeksais ir turėtų sudominti gyventojus, kurie siekia, kad jų investicija neštų didesnes pajamas ir dėl to sutinka prisiimti didesnę riziką. Investuotojams atiteks pusė apskaičiuotojo indekso prieaugio. Šios emisijos vertybinių popierių turėtojams bankas suteikia garantiją, kad indekso vertei nukritus žemiau už pradinę vertę, bankas išmokės visą nominalią investuotą sumą išpirkimo metu.

Abiejų emisijų vertybiniai popieriai bus išperkami 2009 m. balandžio 27 dieną. Jas galima parduoti nesulaukus išpirkimo termino nuo rinkos sąlygų priklausančia kaina. Abi emisijos bus platinamos už nominalią kainą iki 2006 m. balandžio 26 dienos (imtinai) visuose banko „NORD/LB Lietuva” skyriuose ir AB FMĮ „Finasta” padaliniuose.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Ekonomika su žyma , , , , .

2 atsiliepimai į "Bankas ,,NORD/LB Lietuva” išleidžia dvi naujas obligacijų emisijas"

  1. VIVA

    geda kad visi perspausdina aklai BNS informacija su daugybe klaidu…. Beje, kodel BNS tik JAV atlikejus mato? manau tiek pat svarbus ir paciu vokieciu atlikejai. Cia gi Vokietijos o ne JAV apdovanojimai. Kazkodel juos ignoravo.

  2. VIVA

    Ir nuo kada Semino Rossi argentinietis? Jis tik gime ten, o visa laika gyveno Vokietijoje! uz tai ir gavo vokieciu slagerio titula

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.