V. Juozapaitis koncertuos su Klaipėdos brass kvintetu

Šiandien, kovo 14 d., 18 val. Klaipėdos koncertų salėje su Klaipėdos varinių pučiamųjų kvintetu pasirodys vienas garsiausių Lietuvos operos dainininkų, Lietuvos nacionalinės kultūros ir meno premijos laureatas Vytautas Juozapaitis.

Klaipėdos brass kvintetas netrukus švęs savo dvidešimtuosius gyvavimo metus. Kolektyvo nariai: Vilmantas Bružas (vadovas, trimitas), Alius Maknavičius (trimitas), Steponas Sugintas (trombonas), Algirdas Ulteravičius (valtorna) ir Jurgis Dargis (tūba).

Žymusis baritonas Vytautas Juozapaitis jau 15 metų yra Lietuvos nacionalinio operos ir baleto teatro solistas, jį taip pat galime išvysti Kauno valstybinio muzikinio teatro scenoje. Solistas bendradarbiauja su Klaipėdos muzikiniu teatru, Lietuvių opera Čikagoje, JAV. Prieš kelias savaites buvo pristatyta pirmoji solinė Vytauto Juozapaičio klasikinės muzikos plokštelė, įrašyta kartu su Lietuvos valstybiniu simfoniniu orkestru, diriguojant Gintarui Rinkevičiui.

Solinį dainavimą V. Juozapaitis studijavo Lietuvos muzikos ir teatro akademijoje prof. V. Prudnikovo klasėje. Jau dešimtmetį baritonas savo patirtį perduoda Lietuvos muzikos ir teatro akademijos Dainavimo katedros studentams. Per 15 savo operinės-koncertinės veiklos metų jis sukūrė ir atliko daugiau nei 40 pagrindinių ir kitų baritono partijų. V. Juozapaitis dalyvauja daugelyje žymių, prestižinių tarptautinių operos festivalių ir tarptautinių projektų.

Praėjusiais metais solistas stažavosi pagal tarptautinę Leonardo da Vinči programą Barselonos Gran Teatro del Liceu (Ispanija) operos teatre kaip operos vadybininkas. V. Juozapaitis pelnė ne vieną diplomą ir apdovanojimą, ne kartą buvo pripažintas laureatu. Už nuopelnus Lietuvos Respublikai atlikėjas buvo apdovanotas Ordino „Už nuopelnus Lietuvai” Karininko kryžiumi. Jam įteikta Lietuvos Nacionalinė Kultūros ir meno premija bei suteiktas laureato vardas.

Šįvakar koncerto klausytojų laukia spalvinga ir įvairi programa. Baritonas ir brass kvintetas atliks solinius numerius iš operų Š. Guno „Faustas”, R. Vagnerio „Tanhoizeris”, Dž. Rosinio „Sevilijos Kirpėjas”, taip pat džiazo kūrinius. Koncerto pabaigoje nuskambės J. Cechanovičiaus „Meilės valsas”, kurį Vytautas Juozapaitis atliks su žmona ir Egle. Eglė Juozapaitienė taip pat yra dainavimo dėstytoja, dirba Vilniaus kolegijos Menų fakultete.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Renginiai su žyma , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.