Rys Viterspūn: „Aš nesu „kieta”, aš tiesiog – stipri”

Tai, kad Rys Viterspūn smegenys anaiptol ne „blondinės pagal įstatymus”, aišku jau vien todėl, jog ši smulkutė mergina yra viena iš pagrindinių Holivudo verslo damų. Įsivaizduokite, ji atkakliai laikosi ketvirtojoje geriausiai mokamų aktorių sąrašo vietoje – po Džiulijos Roberts, Kameron Diaz ir Nikolės Kidman, prieš nosį Driu Berimor. Ji filmuojasi ir superpopuliariose komedijose, ir pas rimtus režisierius.

Ištekėjusi už jauno ir gražaus aktoriaus Rajano Felipės, Rys auklėja du savo vaikus – dukterį Avą Elizabet ir sūnų Dikoną. Taip pat organizavo savo prodiuserinę kompaniją ir nufilmavo „Ties jausmų riba”. Ši juosta apie garsų rokerį Džonį Kešą, pati Rys suvaidino jo žmoną. Atkreipkime dėmesį, jog šiame filme ir neseniai pasirodžiusiame „Tuštybės mugė” Rys visai ne blondinė, ir tai jai labai tinka.

Ar jums svarbu, kokios spalvos plaukais tenka filmuotis?

Jeigu dirbu su profesionalais, ginčytis su jais būtų kvaila ir neprasminga. Tokiais atvejais aš tiesiog sakau: štai aš, darykite su manimi viską, ką norite. Vienintelė mano sąlyga: aš nekenčiu rudos spalvos. Visa kita – prašau: raudona, oranžinė, violetinė…

Jums tenka atsidurti ties riba, kaip jūsų naujo filmo herojams?

Kiekvienas vaidmuo yra ko nors įveikimas. Kai ėmiausi Džonio Kešo draugės vaidmens, man buvo labai baisu. Juk prireikė mokytis dainuoti scenoje gyvai. Lankiau muzikos pamokas. O ir mano partneris Choakinas Feniksas išmoko groti gitara, iškalė visas Kešo dainas. Tam tikra prasme man buvo šiek tiek lengviau nei jam. Aš juk iš Tenesio valstijos, išaugau su kantri muzika. Filmuotis šioje juostoje man buvo lyg sugrįžimas namo.

Jūs ir jūsų veikėja „Tuštybės mugėje” turbūt taip pat turite šio to bendra?

Na taip, ambicijos, užsispyrimas!

O kokios jūsų ambicijos?

Turėti daug galimybių. Užsiimti ir vienais, ir kitais, ir trečiais dalykais. Vaidinti įvairiausius vaidmenis… Rajanas mane tam skatina, ir aš jį. Kad ir kokia sėkminga būtų mano karjera, be tokių puikių santykių su savo vyru mano gyvenimas liktų visiškai tuščias…

Vaikams užtektinai skiriate laiko?

Tarp filmavimų dažnai turiu ganėtinai daug laisvo laiko. Rajanas taip pat. Savo tvarkaraštį planuojame taip, kad darbas netrukdytų bendrauti su vaikais. Jie – pats svarbiausias dalykas mūsų gyvenime.

„Tuštybės mugės” režisierė Mira Nair pasakojo, jog labai apsidžiaugė sužinojusi apie jūsų nėštumą: dėl to jūsų biustas tapo didesnis ir „apetitiškesnis”, kaip, beje, ir visas kūnas.

Visą praėjusį Venecijos festivalį ji tik ir kalbėjo apie mano biustą, o aš tiesiog miriau iš gėdos. Aš labai drovi, o filmuojantis dėdavosi kai kas neįtikima. Ji nuolatos reikalaudavo, kad visos mano suknelės apnuogintų krūtinę. Be to, Mira Nair yra pirmoji režisierė mano gyvenime, pareikalavusi manęs prieš filmuojantis papilnėti 5-7 kg. Visi kiti juk reikalaudavo atvirkščiai. Galiausiai ji pareiškė: „Neblogai būtų, jei tu pastotum, tuomet taptum visai apvalutė”. Sakoma, bijok savo norų – po poros mėnesių aš iš tikrųjų pastojau, štai tada jai teko susiimti už galvos. „Kaip mums reikės paslėpti tavo pilvą? Ar spėsim nufilmuoti, kol tu „sprogsi”? Bet viskas baigėsi gerai.

Jus vadina „kieta” Holivudo mergaite…

Na ne, aš nesu „kieta”, tiesiog – stipri. Labai! Ir mano mama, ir senelė tokios buvo, jos mane išmokė naudotis kiekviena galimybe judėti pirmyn, bet drauge ir tausojant save. Motinystė mane padarė dar stipresnę, mažiau egoistišką. Aš kaip paukštelis lesinu savo vaikus iš snapo, jei jie alkani, pamiršdama apie miegą, pramogas, draugus… Kai atsirado vaikai, dauguma draugų nustojo pas mus lankytis, jiems tai pasidarė tiesiog nuobodu…

Jums dažnai tenka vaidinti anglę?

Manierų ir akcento aš išmokau vaidindama filme „Kaip svarbu būti rimtam” pagal Oskaro Vaildo pjesę. Darbas šioje juostoje ir „Tuštybės mugėje” man padovanojo nuostabią galimybę pabendrauti su nuostabiomis britų aktorėmis, pvz., kaip Džudi Denč. Atsimenu, pirmąją filmavimo dieną ji apsivilko 400 funtų sveriantį kostiumą ir per pirmą dublį pasako visą savo tekstą nė kartelio nesuklysdama, nepraleisdama nė vieno žodelio ir visur tinkamai intonuodama. Vėliau savo susižavėjimu pasidalijau su vairuotoju, o šis atsisukęs atsakė: „Todėl mes ją ir vadiname nacionaline Britanijos brangenybe!” Ir tai gryna tiesa. Gyvenime nesu mačiusi, kad žmonės taip dirbtų. Aš tai kaip moksleivė bėriau savo tekstą po nosimi, kad tik ko nesumaišyčiau!

Po tokių vaidmenų turbūt jau nesiimsite vaidinti lengvabūdiškose komedijose?

Nemeluosiu, aš labai patenkinta savo „rimtais” filmais, tačiau verkti kiekvieną dieną yra sunku… Juk ir komedijose vaidinti yra nelengva. Prajuokinti žiūrovą nėra taip paprasta, jautiesi nuolatos įsitempusi – bus tai juokinga ar ne. Bet aš nesiskundžiu, manau, kad kitas mano filmas bus komedija!

Biografijos faktai

Rys Viterspūn gimė 1976 metų kovo 22 dieną Luizianoje karo mediko šeimoje. Pirmuosius ketverius metus gyveno Vokietijoje. Septynerių jau filmavosi reklamose, 14-os – Roberto Maligano filme „Žmogus Mėnulyje”. Studijavo Stenfordo universiteto Anglų literatūros fakultete. Pagrindinis vaidmuo „Blondinė pagal įstatymus” padarė Rys superžvaigžde ir viena geriausiai mokamų Holivudo aktorių.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Kinas su žyma , , , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.