Pasisemti kultūros vadybos idėjų – į Šiaurės šalis

Šiaurės ministrų tarybos biuras tęsia stažuočių programą „Closer Culture Neighbours”, skirtą kultūros ir meno vadybininkams. Šia programa siekiama skatinti ilgalaikį Šiaurės ir Baltijos šalių kultūrinį bendradarbiavimą bei bendrų projektų inicijavimą.

Programos tikslas – suteikti galimybę jauniems Lietuvos kultūros vadybininkams stažuotis kultūros organizacijose Šiaurės šalyse, kuriose jie susipažintų su renginių ir festivalių organizavimu. Tai sudarytų sąlygas naujų kultūrinių projektų įgyvendinimui ir skatintų ilgalaikį Baltijos ir Šiaurės šalių kultūros institucijų bendradarbiavimą.

Šiame kontekste Šiaurės šalimis vadinamos Danija, Islandija, Norvegija, Suomija ir Švedija, ir autonomijos statusą turinčios Grenlandija bei Farerų ir Alando salos.

Programa skirta ne vyresniems nei 36 m. profesionaliems kultūros vadybininkams, šioje srityje turintiems mažiausiai dviejų metų patirtį. Iš norinčiųjų dalyvauti stažuočių programoje reikalaujama puikiai mokėti anglų arba tos Šiaurės šalies, į kurią numatoma vykti, kalbą. Pirmenybė teikiama kandidatams, pateikusiems kvietimus iš priimančios kultūros institucijos/ institucijų Šiaurės šalyse. Programoje negali dalyvauti organizacijos ir studentai.

„Closer Culture Neighbours” programa finansuoja tiesiogiai su stažuote susijusias išlaidas (kelionės, nakvynės ir pragyvenimo išlaidos, sveikatos draudimas). Programa neskiria lėšų honorarams ir atlyginimams.

Šią programą administruoja Šiaurės ministrų tarybos biuras Lietuvoje. Vienintelis metų terminas paraiškoms pateikti – 2006 balandžio 15 d.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Be kategorijos su žyma , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.