Pirmoji lazerinė kompiuterinė pelė kairiarankiams

„Logitech” įsitikinusi, kad pakaks diskriminuoti kairiarankius. Kūrybiškiausi pasaulio žmonės – kairiarankiai (Einšteinas, Aristotelis, Da Vinčis, Čerčilis, Mocartas, Marčiulionis), tačiau jiems visada reikia paklūsti daugumai ir vadovautis dešiniarankių taisyklėmis. Nuo šiol kairiarankiai galės patogiai naudotis belaide lazerine kompiuterio pelyte, o atlikti kasdienius darbus taps gerokai paprasčiau.

Pats Šveicarijos bendrovės „Logitech” prezidentas Guerrino De Luca yra kairiarankis. Iki šiol, žmogus, kurio bendrovė kuria pažangias peles, klaviatūras ir skaitmeninio garso sistemas, bei begales kitų įrenginių kompiuteriams, turėjo naudotis dešiniarankiams skirtomis pelytėmis. Jo manymu, žmonės vis daugiau laiko praleidžia dirbdami kompiuteriu darbe, naudodamiesi juo namuose, leisdami laisvalaikį, todėl labai svarbu, kad tai daryti jiems būtų patogu. Šiandieną darbą kompiuteriu be pelės sunku įsivaizduoti.

Visas novatoriškumas slypi pelytės formoje, kuri pritaikyta kairiarankiams. MX 610 įrengti švytintys mygtukai. Pelė belaidžiu ryšiu bendrauja su kompiuteriu. Gavus naują el. pašto laišką, užsižiebia atitinkamas žalias mygtukas, pažymėtas vokeliu. Nesunku atspėti, ką pamatys jį paspaudęs vartotojas – savo elektroninio pašto programą. Pelė gali pranešti apie naujus pranešimus tiesioginių pokalbių programose. Palaikomos „Windows Messenger”, „MSN Messenger” bei „Yahoo! Instant Messenger”.

Pridėta programinė įranga leis nustatyti, kad pelės mygtukai užsižiebtų tik gavus laišką ar žinutę nuo konkretaus žmogaus.

„Logitech” teigia, jog pelės baterijos turėtų pakakti trims mėnesiams darbo. Tai pasiekti turėtų padėti protingas kompiuterio būsenos nustatymas – jei kompiuteris yra StandBy režime ar išjungtas, pelė nesiunčia į jį signalų. Baterijai senkant apie tai turėtų pranešti pelės viršuje esantis indikatorius. Paveikslėlyje jo nepastebėti sunku.

MX 610, iš viso turi net 10 mygtukų. Su kompiuteriu bendrauja per į USB jungtį jungiamą imtuvėlį. Prekyboje šis pelėnas turi pasirodyti spalio pradžioje, numatoma kaina – 200 Lt.

Keletas įdomių faktų:

• Kairiarankiai gali kur kas greičiau sukurti muziką nei parašyti tekstą. Bob Dylan (kairiarankis) muziką dainai „Blowin’ in the Wind” parašyti prireikė 5 minučių, tuo tarpų tekstą muzikantas rašė visą mėnesį.

• Keturi iš šešių paskutiniųjų JAV prezidentų buvo kairiarankiai (Džeraldas Fordas, Ronaldas Reiganas, Dž. Bušas vyrsnysis, Bilas Klintonas). Reiganas gimė kairiarankis, tačiau buvo verčiamas viską daryti dešine ranka.

• JAV Nepriklausomybės deklaraciją ir Konstituciją Bendžaminas Franklinas pasirašė kaire ranka.

• Mikelandželas Siksto koplyčią tapė ir kaire ir dešine rankomis.

• 4 iš 5 žmonių, kurūsių dizainą „Macintosh” kompiuteriams – kairiarankiai.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Informacinės technologijos su žyma , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.