„Žalgirio” komanda tikisi nutraukti nesėkmių seriją

Kauno krepšininkai trečiąsias Eurolygos TOP-16 varžybų rungtynes šįvakar Sporto halėje žais su Malagos „Unicaja”

Mirti ar gyventi – taip šio vakaro dvikovos svarbą apibūdino Kauno „Žalgirio” vyriausiasis treneris Antanas Sireika. Lietuvos krepšinio čempionai Sporto halėje 20 valandą 40 minučių pradės Eurolygos TOP-16 varžybų D grupės rungtynes su Malagos „Unicaja” (Ispanija). Abi ekipos šį etapą pradėjo dviem pralaimėjimais, todėl, norint tęsti kovą dėl teisės žaisti ketvirtfinalyje, ir „Žalgiriui”, ir „Unicaja” komandai yra reikalinga tik pergalė.

Vakar dar nebuvo atsiradęs pakeliui iš Graikijos praėjusią savaitę dingęs žalgiriečių bagažas su sportine apranga, todėl komandai teks žaisti su skubiai „Tūtoje” pasiūta nauja varžybų apranga.

Vilniaus „Lietuvos rytas” vakar vėlai vakare Ispanijoje kovojo su Vitorijos „Tau Ceramica”. Tai buvo F grupės mačas.

Komandai trūko postūmio

„Žalgirio” strategas A.Sireika sakė, kad komanda labai rimtai nusiteikusi rengiasi kovai su ispanų klubu, tačiau jis neabejoja – norint įveikti „Unicaja”, komanda turės žaisti labai gerai, nes vidutinių pastangų tikrai neužteks.

– Antradienį visa komanda buvo pakviesta pokalbio su klubo vadovais. Ar šis susitikimas buvo naudingas? – „Kauno diena” paklausė A.Sireikos.

– Manau, kad taip. Mes, treneriai, žaidėjams nuolat kartojame panašius žodžius, prašome jų nedaryti to, ko nemoka, jeigu negali paduoti komandos draugui kamuolio, tegul meta į krepšį ir panašiai. Girdėdami kasdien trenerių žodžius, žaidėjai galbūt į juos nebeįsiklauso. Išgirdę tai iš kitų lūpų, manau, jie reaguos kitaip. Sakyčiau, sveika įtampa prieš susitikimą buvo juntama. Tikiuosi, tai išeis į gera, nes kažkokio postūmio komandai jau reikėjo.

Niekada neturėjau priekaištų komandai dėl darbo treniruotėse, tačiau šiomis dienomis jutau dar didesnį žaidėjų susitelkimą, darbštumą. Visi kalbėjome, kad turime būti kaip kumštis, kovoti iš paskutiniųjų, nežiūrėti į kitų klaidas, o patiems būti labiau savikritiškiems.

– Galbūt komandos žaidimui atsiliepė po reguliariojo sezono vykusios bendrojo fizinio pasirengimo treniruotės?

– Tikrai ne, nes tik tris dienas tam skyrėme ir nedarėme nieko naujo ar išskirtinio.

Gintis teks sukandus dantis

– Ką galite pasakyti apie „Unicaja” žaidimą?

– Ši komanda puikiai žaidė visą sezoną. Todėl du Malagos krepšininkų pralaimėjimai TOP-16 turnyre man yra tarsi nesusipratimas. Kovodami su „Olympiakos” jie galbūt neįvertino varžovų. Tačiau antrąsias rungtynes su Barselonos ekipa žaidė labai gerai. Bet varžovai kovojo dar geriau.

Kai įsibėgėja, nesulaikomas būna Markusas Braunas. Pepė Sančesas į Barselonos krepšį įmetė 4 iš 4 tritaškių. Fiziškai stiprus ir labai naudingas komandai yra Valteris Hermanas. Chorkė Garbachosa buvo tikras lyderis, tik paskutiniąsias rungtynes sužaidė truputį silpniau. „Unicaja” komandoje labai pavojingi ne tik pagrindinio penketo žaidėjai, bet ir atsarginiai. Tad mūsų laukia labai sunki kova.

– Ką akcentuosite savo komandai prieš šią dvikovą?

– Būtina apsiginti vienam prieš vieną, ypač prieš Brauną, nes kitu atveju varžovai mus užbombarduos metimais iš toli. Jeigu reikės gintis su pagalba, visuomet kažkurioje vietoje atsiras spragos ir vienas iš priešininkų liks laisvas. Gintis reikės sukandus dantis, visi žaidėjai privalės gindamiesi atiduoti visas jėgas ar net daugiau. Puolant gali užtekti ir 2-3 krepšininkų gero žaidimo, o ginantis reikia visų pastangų ir pasiaukojimo.

Mūsų bėda – ir klaidos. Jeigu vėl padarysime 20 klaidų, kaip mače su „Olympiakos”, jokia taktika nepadės laimėti.

Reikia kapstytis iš duobės

Pirmąsias TOP-16 rungtynes „Unicaja” 84:87 pralaimėjo „Olympiakos”, antrąsias 68:71 – Barselonos „Winterthur FCB”.

Ispanijos čempionate Malagos ekipa žengia trečia, turinti 16 pergalių iš 22 galimų. Dėl blogesnio tarpusavio santykio ji nusileidžia tiek pat laimėjimų turinčiai „Tau Ceramica” komandai bei čempionate pirmaujančiai „Winterthur FCB”, kuri turi 17 pergalių.

„Unicaja” vakar vakare atskrido užsakomuoju reisu į Kauną. Šios komandos vyriausiasis treneris Sergijas Skariolas teigė suprantąs, kokia mačo su „Žalgiriu” reikšmė: „Bus labai sunku kovoti. Kaune žaisti niekada nebūna lengva, o rungtynių reikšmė – labai didelė. Norėdami iškovoti pergalę, turėsime panaudoti visus dvasinius, fizinius ir techninius resursus. „Žalgiris” turi puikų jaunų ir patyrusių žaidėjų derinį, jie kovoja agresyviai, ypač – savoje arenoje, todėl svarbiausią vaidmenį mūsų komandai atliks susitelkimas ir žaidimo drausmė. Praėjusios savaitės dvikovoje su „Winterthur FCB” mes buvome pasirengę fiziškai, tačiau psichologiškai – ne, nes pergalę atidavėme paskutinėmis minutėmis. Nemanau, kad rungtynės Kaune bus lengvesnės. Mes puikiai žaidėme tris mėnesius, tapome reguliaraus sezono nugalėtojais, tačiau dabar patekome į duobę, iš kurios reikia kapstytis, nes TOP-16 dar nesibaigė ir mes dar turime čia ką veikti”.

Statistikos veidrodyje

Tik kieta gynyba gali sutrukdyti „Unicaja” krepšininkams demonstruoti neblogą taiklumą, kuriuo jie pasižymi visą sezoną. Dvitaškius TOP-16 varžybose jie meta 55,2 proc. taiklumu, tritaškius – 39,5 proc., baudas – 81,8 proc. Šie rodikliai – net geresni nei Eurolygos reguliarųjį sezoną, kai „Unicaja” laimėjo 12 iš 14 rungtynių ir tapo geriausia komanda.

Gynėjas M.Braunas vidutiniškai pelno po 14,4 taško ir išprovokuoja po 5,5 pražangos, sunkusis krašto puolėjas Ch.Garbachosa įmeta po 14 taškų ir atkovoja po 6,6 kamuolio, „centras” Danielis Santjagas prideda vidutiniškai 13,3 taško.

„Žalgiris” atakuoja prasčiau už varžovus – pataiko 43,8 proc. dvitaškių, 35 proc. tritaškių ir 75,5 proc. baudų. Tačiau Kauno ekipa geriau kovoja dėl kamuolio – sugriebia jį vidutiniškai 38 kartus, varžovai – 24,5.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Sportas su žyma , , , , , , , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.