Gyvūnams – viešbučiai

Į kelionę susiruošę ar dėl tam tikrų priežasčių augintiniais laikinai rūpintis negalintys klaipėdiečiai gali juos apgyvendinti gyvūnų viešbučiuose.

Nijolės Jurevičienės privačioje veterinarijos klinikoje įsikūrusiame viešbutėlyje galima palikti ne tik šunis ir kates, bet ir smulkiuosius naminius gyvūnus – graužikus, žuvytes, paukščius. „Yra buvę, kad žmonės palikdavo ir beždžionių bei roplių”, – dienraščiui sakė gydytoja N.Jurevičienė.

Dažniausiai žmonės gyvūnus palieka savaitei, kai visa šeima išvyksta į kelionę ir nėra kam pasirūpinti augintiniu. „Pasitaiko, kad gyvūnus pas mus apgyvendina savaitgaliui. Ilgiausiai augintinis mūsų klinikoje gyveno metus”, – teigė N.Jurevičienė.

Gydytoja paaiškino, kad žuvyčių priežiūra per parą kainuotų apie penkis, graužiko – apie aštuonis, katės – apie dvylika litų. „Tačiau kačių ir šunų priežiūros kaina priklauso nuo papildomų paslaugų. Siūlome visišką gyvūno būklės įvertinimą, taikome intelekto lavinimo užsiėmimus, turime net pirtelę. Atsižvelgiame ir į tai, ar gyvūnas bus šeriamas šeimininkų parūpintu ar mūsų maistu”, – sakė viešbučio steigėja.

N.Jurevičienė gyrėsi, kad klinikoje mažus šuniukus prižiūri „auklė” – prieš aštuonerius metus gydytojos nuo mirties išgelbėta kalė Meškutė. „Ją naudojame kaip šuniukų mamą – Meška parodo, kaip žaisti, kaip elgtis, padeda, jeigu augintiniai stresuoja”, – apie savo „padėjėją” kalbėjo gydytoja.

Kol šeimininkai išvykę, viešbučio personalas pasiruošęs gyvūnus ne tik apgyvendinti, bet ir padeda įveikti negalavimus – skatinamas apetitas, naikinami parazitai, tvarkomas kailis. „Įvertiname gyvūno būklę ir, reikalui esant, gydome. Kai kurie augintiniai labai jaudinasi išsiskyrę su šeimininkais – jiems reikia savotiškos psichologinės pagalbos”, – apie visą paslaugų kompleksą pasakojo veterinarė.

Šunų priežiūros kainą N.Jurevičienė nustato pagal gyvūnų svorį bei amžių – stambesnių ir jaunesnių nei pusės metų šunų šeimininkams viešbučio paslaugos kainuos brangiau. Kaina priklauso ir nuo valgiaraščio – siūlomas brangus ir pigesnis maistas. „Jeigu šuo paliekamas, pavyzdžiui, porai dienų, siūlau atvežti savo maisto, nes nuo dažno ėdalo kaitaliojimo gali sutrikti gyvūno žarnyno veikla”, – pasakojo N.Jurevičienė.

Gydytoja sakė, kad priežiūros kaina sutariama iki gyvūno atgabenimo į viešbutį. „Susėdame su šeimininkais ir surašome sąmatėlę”, – teigė ji. Registracijos mokestis ir konsultacija papildomai kainuoja apie šešiolika litų.

N.Jurevičienė sakė, kad stambiems gyvūnams viešbutyje yra apie dešimt „numerių”. „Žmonės skambina, vietą augintiniui rezervuoja prieš savaitę, nes visų norinčiųjų priimti negalime. Vasarą, kai žmonės daugiau keliauja ir ilsisi, vietas viešbutyje siūlome užsisakinėti dar prieš mėnesį”, – apie viešbučio populiarumą pasakojo darbuotoja.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Aplinkosauga su žyma , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.