„Intel” ir „VMware” skatins virtualizacijos naudojimą

Pasaulinis IT inovacijų taikymo lyderis „Intel” ir kompanija „VMware” paskelbė apie bendradarbiavimą siekiant pristatyti virtualizacijos privalumus stambioms įmonėms ir naujiems rinkos segmentams.

„Intel” vystytojų forumo metu „Intel” vyresnysis viceprezidentas Petas Gelsingeris (Pat Gelsinger) ir „VMware” prezidentė Diana Gryn (Diane Green) pranešė investuosiantys į produktų vystymą ir pradėsiantys bendrą pasaulinę rinkodaros kampaniją, kuria bus siekiama populiarinti virtualizacijos technologiją ir skatinti jos naudojimą.

Virtualizacija leidžia kompiuterinės įrangos pajėgumus paskirstyti kelioms operacinėms sistemoms – taip viena techninė platforma gali veikti kaip kelios virtualios platformos. „Intel” virtualizacijos technologija (VT) įrangos pajėgumus leidžia skirstyti dar procesorių lygmenyje – tai suteikia platformai funkcionalumo ir saugumo. Procesorius su VT „Intel” rinkai tiekia nuo 2005 m. lapkričio.

„Intel” taip pat pranešė apie naujoves, kurios bus taikomos vystant virtualizacijos technologijas – „Intel” virtualizacijos technologiją tiesioginei įvesčiai ir išvesčiai („Intel Virtualization Technology for Directed I/O” – „Intel VT-d”).

Ši technologija leidžia techniniame lygmenyje priskirti įvesties ir išvesties įrenginius vienai ar kitai virtualiai platformai ir spartina duomenų judėjimą.

„Intel” VT yra svarbus indėlis į sritį, kurioje „VMware” ilgą laiką pirmauja teikdama didelės spartos virtualizacijos produktus”, – teigė D.Gryn. – Naujoji virtualizacijos technologija leis toliau plėtoti šį bendradarbiavimą”, – sakė ji.

„Intel” yra virtualizacijos srities lyderis, diktuojantis specifikacijų, plėtros ir produktų standartus bei turintis stiprią partnerių paramą šioje srityje. Tai yra labai svarbu tam, kad klientai galėtų sėkmingai diegti šias technologijas”, – teigė P.Gelsingeris.

„Intel” kartu su „VMware” ir toliau rems rinkos skatinimo bei švietimo iniciatyvas:

Stambių įmonių rinkodara: kompanijos bendradarbiaus siekiant didinti žinomumą apie virtualizacijos galimybes ir skatinti jos diegimą. Šiam tikslui planuojamos kelių milijonų JAV dolerių investicijos į rinkodaros kampaniją. „Intel” ir „VMware” virtualizacijos naudą ketina pristatyti tiesiogiai aukščiausiems įmonių IT vadovams. Taip pat bus bendradarbiaujama su stambiausiais kompiuterinės įrangos gamintojais platinant informaciją apie šią technologiją.

Rinkos švietimas: siekdamos informuoti apie virtualizacijos privalumus, bendrovės ketina investuoti į specialių įrangos rinkinių rengimą. Šie rinkiniai leis sėkmingai pradėti įmonėse naudotis virtualizacijos technologijomis. Rinkiniai bus platinami įvairiems rinkos segmentams visame pasaulyje, pasitelkiant „Intel” įrangos kitų kompiuterinės įrangos gamintojų platinimo kanalus.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Informacinės technologijos su žyma , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.