„Intel Core” procesorių architektūra – didelės spartos, stilingiems ir energiją taupantiems kompiuteriams

Pasaulinis IT inovacijų taikymo lyderis „Intel” pristatė technologijos „Intel Core” mikroarchitektūrą, ketinamą naudoti daugiabranduolinių tarnybinių stočių, stacionarių ir nešiojamųjų kompiuterių procesorių gamybai.

Pasitelkus pažangią 65 nm technologiją bus gaminami didesnės spartos ir labiau energiją taupantys procesoriai. Jie bus naudojami stilingesniems, tylesniems ir mažesniems nešiojamiems bei namų kompiuteriams ir tarnybinėms stotims gaminti. Tai ne tik leis taupyti elektros energiją, bet ir suteiks vartotojams daugiau saugumo, virtualizacijos galimybių ir patogumo.

Siekti didesnio energijos taupymo „Intel” pradėjo dar su mobiliojo „Intel Pentium-M” procesoriaus mikroarchitektūra, kurią atnaujino pažangiausiomis naujovėmis ir „Intel Pentium 4” procesoriaus technologijomis.

Pasak vyriausiojo „Intel” technologo Džastino Ratnerio (Justin Rattner), pasitelkus „Intel Core” mikroarchitektūrą galima kurti dar labiau energiją tausojančius sprendimus, kurie pirmą kartą buvo pristatyti „Intel Core Duo” procesoriuose. „Intel Core” mikroarchitektūra paremtus procesorius rinkai planuojama pristatyti trečiajame 2006 m. ketvirtyje.

„Intel Core” mikroarchitektūra – svarbiausias efektyvaus energijos vartojimo elementas”, – sako Dž.Ratneris. Pasak jo, kompanija dar šiais metais pristatys naujus dvigubo branduolio procesorius, o 2007 m. – ir keturių branduolių procesorius. Jie pirmaus pagal galingumo ir sunaudojamos energijos santykį. Sistemos bus greitesnės, mažesnės, tylesnės, jų akumuliatoriai veiks ilgiau, o sąskaitos už elektros energiją bus mažesnės.

„Intel Core” mikroarchitektūros efektyvumą, jautresnį daugiaprogramį režimą ir mažesnes energijos sąnaudas turėtų pajusti namų, verslo ir mobilieji vartotojai.
– Namų vartotojams pristatomas geriau veikiantis, itin tylus, stilingas ir mažiau energijos reikalaujantis kompiuteris. Reiklesniems vartotojams siūloma ir naujovių skaitmeninėms pramogoms.
– Verslui – patogesnės tarnybinės stotys, kurių duomenų centrams reikės mažiau erdvės ir elektros energijos. Supaprastės reikalavimai aušinimui, augs jautrumas, produktyvumas, energijos naudojimo efektyvumas.
– Mobiliesiems vartotojams „Intel Core” mikroarchitektūra siūlo itin ilgai veikiantį akumuliatorių.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Informacinės technologijos su žyma , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.