„Barsa” atkeršijo „Chelsea” klubui

Antradienį buvo sužaistos trejos Europos futbolo klubų Čempionų lygos varžybų aštuntfinalio atsakomosios rungtynės.

Dėmesio centre, be jokios abejonės, buvo susitikimas Barselonos „Kamp Nou” stadione tarp „FC Barcelona” ir Londono „Chelsea” klubų.

Neapsiriksime parašę, kad šios komandos pastaraisiais metais diktuoja futbolo madas Senajame žemyne, o jų tarpusavio rungtynės futbolo mėgėjams dovanoja nepakartojamas akimirkas.

Jau antrus metus iš eilės Čempionų lygos aštuntfinalyje susikirto abiejų klubų keliai. Pernai pergalę pagal dviejų susitikimų rezultatus šventė anglai. Tada „Chelsea” pirmąsias rungtynes Barselonoje pralaimėjo rezultatu 1:2, bet namie atsirevanšavo 4:2 ir pateko į kitą etapą. Praėjusio sezono šių klubų dvikovą futbolo specialistai pavadino priešlaikiu Čempionų lygos finalu.

Taigi lygiai po metų „finalas” aštuntfinalyje vėl pasikartojo.

Šiemet ir vėl „FC Barcelona” po pirmojo susitikimo pirmavo rezultatu 2: 1. Tačiau šią pergalę Barselonos futbolininkai, skirtingai nei pernai, iškovojo Londone. Taigi jie užvakar turėjo puikų šansą patekti į ketvirtfinalį, nes atsakomąsias rungtynes žaidė namie.

Barseloniečiai nenuvylė savo gerbėjų. Ispanijos čempionai, sužaidę lygiosiomis – 1:1 (0:0) – su grėsmingu varžovu, pateko į kitą etapą. Tai buvo „Barsos” revanšas „Chelsea” klubui už pernykštę nesėkmę.

„Barcelona” užvakar stadione palaikoma net 85 tūkst. sirgalių žaidė pranašiau ir kontroliavo situaciją aikštėje. Ispanų klube išsiskyrė brazilas Ronaldinjas. Būtent jis 78 minutę gražiu smūgiu iš devyniolikos metrų atstumo išvedė „Barsą” į priekį ir, galima sakyti, palaidojo „Chelsea” viltį iškopti į ketvirtfinalį.

Anglijos futbolininkams pavyko rezultatą išlyginti tik per teisėjo pridėtą laiką – 92 minutę. Išlyginamąjį įvartį iš baudinio įmušė Londono komandos saugas Frenkas Lampardas. Beje, baudinys buvo paskirtas po abejotinos Džovanio van Bronkhorsto pražangos baudos aikštelėje prieš Džoną Terį. Tačiau šis įvartis londoniečiams džiaugsmo neatnešė, nes tuoj pat teisėjas paskelbė apie rungtynių baigtį ir „Barsos” pergalę bendru rezultatu 3:2.

Po rungtynių „Barcelona” treneris Frankas Reikardas sakė: „Mums buvo labai svarbu patekti į šio puikaus turnyro kitą etapą. Manau, kad mano komanda žaidė gerai ir varžovams beveik neleido smūgiuoti į vartus. Ronaldinjas įmušė gražų įvartį, pademonstravęs greitį ir aukštos klasės meistriškumą. Tuo stebėtis nereikia, nes jis yra didis žaidėjas. Aš džiaugiuosi, kad patekome į kitą etapą, nugalėję labai pajėgų varžovą. Tačiau tai jau praeitis – dabar reikia ruoštis naujoms kovoms.”

„Chelsea” treneris Žozė Mourinjas po pralaimėjimo kalbėjo: „Didelę pirmojo susitikimo dalį mano klubas aikštėje turėjo vienu žaidėju mažiau. Todėl nereikia kalbėti, kad abu klubai turėjo vienodas sąlygas. „Barcelona” yra puiki komanda, ir mes jai linkime sėkmės. Praėjusį sezoną „Barsa” Čempionų lygos ketvirtfinalio susitikimus žiūrėjo per televizorių. Dabar atėjo mūsų eilė. Jeigu išlyginamąjį įvartį būtumėm įmušę 86 minutę, tada dar būtų likę laiko išsigelbėti. Dabar aš sirgsiu už „Benfica” klubą, nes esu portugalas. Noriu, kad Čempionų lygos taurę iškovotų Portugalijos komanda.”

Kita Ispanijos ekipa „Villarreal” užvakar rungtynes namie su Glazgo „Rangers” (Škotija) klubu taip pat baigė lygiosiomis 1:1 (0:1), tačiau iškopė į kitą etapą dėl didesnio išvykoje įmuštų įvarčių skaičiaus. Pirmasis ekipų susitikimas prieš dvi savaites baigėsi taikiai – 2:2.

„Ragers” išsiveržė į priekį 12 min. po dano Peterio Liovenkrandso įvarčio, tačiau kelialapį į ketvirtfinalį „Villarreal” futbolininkams garantavo taiklus argentiniečio Rodolfo Aruabarenos (49 min.) smūgis į škotų vartus, išlyginęs rezultatą.

Italijos čempionas Turino „Juventus” klubas savo aikštėje įveikė Brėmeno „Werder” komandą 2:1 (0:1).

Kelialapį į kitą pirmenybių etapą „Juventus” garantavo varžovų vartininko klaida, po kurios brazilas Emersonas 88 min. išvedė į priekį italus.

Pirmąjį šių ekipų susitikimą 3:2 laimėjo Brėmeno klubas, tačiau Turino futbolininkai iškopė į ketvirtfinalį dėl geresnio išvykoje įmuštų įvarčių santykio.

Dar keturi aštuntfinalio susitikimai vyko vakar, o Milano „Inter” (Italija) ir Amsterdamo „Ajax” (Olandija) klubų atsakomosios rungtynės vyks kovo 14 dieną.

Ketvirtfinalių poros paaiškės rytoj, ištraukus burtus.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Sportas su žyma , , , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.