Indijos verslininkai šiemet planuoja dvi verslo misijas į Lietuvą

Šiemet vyksiančios Indijos verslininkų misijos į Lietuvą, Lietuvos ir Indijos bendradarbiavimas prekybos, turizmo ir kituose sektoriuose buvo aptarti šiandieniniame Ūkio ministerijos valstybės sekretoriaus Gedimino Miškinio susitikime su Indijos ambasadoriumi Lenkijai ir Lietuvai Anilu Vadhva (Anil Wadhwa).

„Lietuvos ir Indijos ekonominis bendradarbiavimas nėra aktyvus, manau, kad jį paskatintų susitarimai dėl investicijų skatinimo ir dvigubo apmokestinimo išvengimo. Kartu galėtume galvoti ir apie susitarimą dėl bendradarbiavimo turizmo sektoriuje,” – sakė G.Miškinis. Ambasadorius sakė tikintis, kad jau šią vasarą pavyks pasirašyti bent vieną šių susitarimų. Kartu A.Vaghva pažymėjo, kad Indijos verslininkų atvykimą į Lietuvą stabdo ilgos vizų išdavimo procedūros, kadangi jų šalyje nėra diplomatinės Lietuvos atstovybės.

A.Vaghva sakė, kad Indija siekia suaktyvinti bendradarbiavimą su Lietuva, ypač prekybos srityje, todėl balandžio mėnesį ir metų pabaigoje planuojama surengti Indijos verslininkų misijas į Lietuvą. Ambasadorius mano, kad šios misijos padėtų abiejų šalių verslininkams užmegzti kontaktus ir pradėti įgyvendinti bendrus projektus.

Ūkio ministerijos valstybės sekretorius ambasadoriui taip pat pristatė Lietuvos ekonominę situaciją, kalbėjo apie galimą bendradarbiavimą aukštųjų technologijų srityje.

Tiesioginės Indijos investicijos Lietuvoje 2005 m. buvo 805 tūkst. Lt., o tiesioginių Lietuvos įmonių investicijų Indijoje 2005 m. nebuvo. Pagal Lietuvos Respublikos prekių apyvartą su užsienio šalimis Indija 2005 m. užėmė 35 vietą, pagal eksportą – 29, o pagal importą – 35. Per 2005 m., palyginti su 2004 m., prekių apyvarta tarp Lietuvos ir Indijos padidėjo 18 proc., eksportas padidėjo 61 proc., o importas sumažėjo 16 proc.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Ekonomika su žyma , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.