Laikas persodinti gėles

Kovas – pats tinkamiausias metas persodinti augalus.

Yra daugybė paslapčių, kaip tai padaryti tinkamai. Tačiau nesiryžtantys augalų persodinti patys gali kreiptis pagalbos į specialistus, kurie tinkamai pasirūpins gėlėmis.

Klaipėdos universiteto Botanikos sodo direktorė Ona Rūta Žadeikienė sakė, kad kovas – tinkamiausias laikas ne tik persodinti kambarines gėles, bet ir sėti įvairius augalus: pomidorus, pipirus, petunijas, žiles, ledinukes, begonijas ir kitus.

Taip pat jau dabar reikėtų augalus pradėti laistyti dažniau – pereiti į vasarinį jų priežiūros režimą.

Norintiems persodinti kambarines gėles O.R.Žadeikienė patarė joms parinkti indą, kuris už ankstesnįjį būtų platesnis per piršto storį.

Rekomenduojama augalus persodinti į keraminius vazonus. Tokiuose vazonuose ilgiau išsilaiko drėgmė, tad augalai geriau auga.

Pašnekovė nepastebėjo, kad Mėnulis darytų didelę įtaką augalams, todėl sakė, kad juos persodinant į fazes atsižvelgti nebūtina.

Bendrovės „Frezijų puokštė” vedėja Irutė Rimšienė mano, kad, persodinant augalus, gal ir nereikėtų numoti ranka į Mėnulio fazes. Patarimų, kokios fazės metu kokius augalus geriausia persodinti, ji patarė paieškoti sodininkams skirtuose kalendoriuose.

Pasidomėjus, į kokį vazoną tinkamiausia persodinti gėles, I.Rimšienė rekomendavo atsižvelgti į augalo šaknis. Jeigu augalo šaknys auga į gylį, kaip dracenų ar jukų, vazonas turi būti gilesnis, jeigu į plotį – platesnis.

Įprasta, kad naujas vazonas būtų maždaug 2 centimetrais platesnis ir gilesnis už buvusį. Svarbu, kad vazonas nebūtų per didelis. Jeigu vazonas yra per mažas, augalo šaknys pradeda lįsti į paviršių.

Vedėja patarė persodinant gėles ant vazono dugno papilti drenažo – žvyro, akmenukų, skaldos, kad palaikytų drėgmę. Gruntas turėtų būti skirtas specialiai tam augalui, kurį ruošiamasi persodinti, nors gali būti ir universalus.

Žmonės tiki, kad gėlės geriau augs ir vešės, jeigu jas persodindami į vazono žemę įmušite kiaušinį, tačiau I.Rimšienė įspėjo, kad ilgainiui jis gali pradėti pūti ir dvokti.

Augalus gali persodinti ir specialistai. Bendrovės „Frezijų puokštė” specialistai atsineštus augalus, priklausomai nuo vazono dydžio, persodina už 3-5 litus. Šios bendrovės parduotuvėje nupirkti augalai persodinami nemokamai.

Klientams pageidaujant, bendrovės „Frezijų puokštė” darbuotojai gali atvažiuoti į namus persodinti augalus. Tada tektų apmokėti ir kelionės išlaidas.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Šeima ir namai su žyma , , , , , , , , , .

1 atsiliepimas į "Laikas persodinti gėles"

  1. CAMILA

    😀 KAIP ZINODAMA SIANDIEN PERSODINAU SAVO KAKTUSIUKU KOLEKCIJA IR VISKA ATLIKAU BE JOKIU SPECIALISTU 😉

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.