Buvęs Šiaulių policininkas nesusiviliojo rastais pinigais

Buvęs policininkas, dabar taksistu Šiauliuose dirbantis 43 metų Virgilijus Kondratenka nesusigundė gatvėje rastais tūkstančiais litų ir sugrąžino pinigus jų savininkui.
Kovo pirmosios vakare vairuodamas taksi automobilį V.Kondratenka Ežero gatvės viduryje pastebėjo vyrišką rankinę. Ji buvo pilna pinigų. V.Kondratenka apie radinį pranešė taksi bendrovės dispečerei ir paprašė iškviesti policijos pareigūnus. Atvykę pareigūnai suskaičiavo pinigus – buvo 13 934 litai ir 235 eurai. Be pinigų, rankinėje buvo 31 metų šiauliečio E.P. ir jo žmonos vairuotojo pažymėjimai. Iš policijos sužinojęs, kad rankinė su pinigais yra policijos komisariate, E.P. lengviau atsikvėpė. Vyriškis jau buvo pasigedęs rankinės su pinigais ir karštligiškai jų ieškojo. Individualios įmonės savininkas E.P. rankinėje nešiojosi pinigus. Iš jų darbuotojams kitą dieną turėjo būti išmokėtos algos. Kovo 1-osios vakare E.P. viename pramogų klube šventė žmonos gimtadienį. Po pasilinksminimo išėjęs iš klubo šiaulietis išsikvietė taksi, o jo laukdamas rankinę su pinigais pasidėjo ant šalia stovinčio automobilio stogo. Atvažiavus taksi E.P. pamiršo rankinę ir išvažiavo namo. Rankinė nukrito, kai automobilis ėmė važiuoti.
Namuose pasigedęs rankinės vyras pagalvojo, jog ją paliko klube, ir sugrįžęs išnaršė klubą.
Svetimais tūkstančiais nesusigundęs V.Kondratenka anksčiau dirbo Šiaulių transporto policijos komisariate. 2002 metais dėl sveikatos pirma laiko išėjęs į pensiją šiaulietis gyveno iš pensijos, o pernai ėmė dirbti taksistu.
Su žmona išsituokęs V.Kondratenka gyvena nuomojamame bute ir moka alimentus vaikams.
„Lietuvos ryto” paklaustas, ar nekilo minčių pasiimti rastus pinigus, V.Kondratenka atsakė nedvejojęs nė minutės ir iškart paprašė, kad dispečerė iškviestų policiją.
Šiaulietis pripažino, kad pasidalyti rastus pinigus jam iš pradžių siūlė taksi keleivis.
Taksistas sakė, kad rankinę su pinigais atgavęs verslininkas jam ir padėkojo, ir davė radybų.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Lietuvoje su žyma , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.