Žvaigždės skiriasi holivudiškai

Sakoma, kad skyrybos – sunkus procesas, ypač jei jo pabaigoje laukia milijonai dolerių. Kokios žaidimo taisyklės pasaulyje, kuriame ilgai ir laimingai gyvena tik advokatai?

„Holivude, – aiškina Loren Bekol, – sutikimą skyryboms duoda abi pusės tik tuo atveju, jei kiekviena gaus po 50 procentų reklamos.” Šiuose žodžiuose teisybės yra daugiau nei gali atrodyti. Daugumai paprastų mirtingųjų santuoka – tai dviejų žmonių sąjunga, kurie daro viską, kad tik būtų kartu, kol mirtis jų neišskirs. Vis dėlto Holivude vestuvės turi daugybę papildomų aspektų: tai dalykinis pasiūlymas, priežastis naujienoms, padidėjęs laikraščių ir žurnalų pardavimas, uždarbis fotografams ir žvaigždžių gyvenimo kronikų redaktoriams.

Ar verta stebėtis, kad Holivudo žvaigždžių santuokų pamatas stovi ant didžiulių pinigų, įvairiausių interesų, o suyra daug dažniau nei bet kokios kitoks. Beveik šešios iš dešimties santuokų, jei tikėtume statistika, baigiasi skyrybomis. Čia kaipmat suklesti visa šeimos advokatų, verslo konsultantų, psichologų, namų perstatymo specialistų versija, ir gausiai įliejama žibalo į aukštuomenės paskalų ugnį.

Praėjusiais metais baigę skyrybų procesą Dženifer Aniston ir Bredas Pitas tik visai neseniai išsidalijo bendrai užgyventą turtą. Ji gauna 29 mln. dolerių vertės rūmus Beverli Hilse, o jam atitenka jų bendros prodiusavimo kompanijos, vertos 50 mln. dolerių, kontrolinis akcijų paketas. Palyginti su kitų Holivudo porų, jų santykiai baigėsi ganėtinai taikiai. Bet taip būna ne visada.

Vestuvių sutartis – už ir prieš

Gyvenimo patirtis byloja, kad tik beprotis gali tuoktis su Holivudo įžymybe be tinkamai įforminto kontrakto. Tomas Kruzas tuo nepasirūpino sudarydamas savo pirmąją santuoką su Mimi Rodžers, tačiau tada, 1991 m., jis dar nebuvo tokia ryški žvaigždė kaip yra dabar. Dženifer Lopes tekėdama už choreografo Kriso Džado taip pat apsiėjo be vestuvių sutarties. Štai ir pasekmės: devynis mėnesius užsitęsęs skyrybų procesas jai atsiėjo 6,6 mln. dolerių, kad tik jis neimtų plepėti su spauda. Kitaip tariant, kiekvienas santuokos mėnuo Dženifer kainavo 750 tūkst. dolerių. Rozana Bar irgi nesudarė vestuvių sutarties su Tomu Arnoldu – ji kaip tik dar atleido savo advokatą. Taigi teko pakloti 50 mln. „žaliųjų”.

Advokatas šeimoje

Dar apie Tomą Kruzą. Sunku pasakyti, ar jis labai gudriai pasielgė pasirinkdamas paskutinę savo mylimąją, mat Keitės Holms tėvas – garsus skyrybų advokatas. Sklinda gandai, kad vestuvės vis dar nekeliamos vien todėl, kad Martinas Holmsas atkakliai derasi dėl jų sutarties. Kalbama, jog Holmsas reikalauja didesniosios turto dalies, jei santuoka nutrūktų per pirmuosius penkerius metus. Dar daugiau, girdėti ir tokių paskalų, kad porelė jau apskritai yra išsiskyrusi.

Pati trumpiausia santuoka

Sunku tiksliai pasakyti, tačiau greičiausiai būtent Britni Spyrs, 2004-aisiais 55-ioms valandoms susituokusi su vaikystės draugu Džeisonu Aleksandru, pretenduoja į čempionės titulą šioje kategorijoje. Porelė patraukė į Las Vegą, dvi dienas gėrė „Palms” viešbutyje, per 15 minučių susituokė ir beveik tuoj pat to pasigailėjo. Vienintelė priežastis, dėl kurios jie išbuvo vedę tas 55-ias valandas, yra tai, kad tuo metu buvo savaitgalis, ir B. Spyrs advokatai iki pirmadienio negalėjo anuliuoti santuokos.

Pačios sunkiausios skyrybos

Į šią kategoriją pretendentų tikrai daug, ir nežinant nė pusės to, kas vyksta jų privačioje erdvėje, teisingai nuspręsti sudėtinga.

Mija Farou apkaltino Vudį Aleną vaikų tvirkinimu, o šis į tai atsakė vesdamas jų įsivaikintą dukterį. Tiesa, oficialiai santuokos neįformino. Rozana Bar savo vyrą Tomą Arnoldą vadino „niekšiška kiaule” ir tikino esanti pasirengusi perrėžti jam gerklę.

Į klausimą, ar pakeitė sėkmė jos vyrą režisierių Džeimsą Kameroną, Linda Hamilton, ką tik su juo išsiskyrusi, žurnalistams atsakė: „Jis visada buvo padugnė, taigi sunku pasakyti”. Aktorius Entonis Kvinas užvirė tikrą karą su savo buvusia žmona, su kuria pragyveno 29 metus, išvydamas ją iš visų TV laidų ir uždrausdamas jai peržengti jo mėgstamiausio restorano slenkstį.

Geriausias advokatas, kurį galima nupirkti už pinigus

Holivude geriausias skyrybų specialistas – Denis Vaseris. Jis gynė Tomo Kruzo, Stiveno Spylbergo, Klinto Ystvudo, Lajonelio Ričio ir buvusių Harisono Fordo, Maiklo Duglaso, Nilo Daimondo žmonų interesus. Žinomi atvejai, kai kariaujantys sutuoktiniai netgi ginčijosi, kuris naudosis D. Vaserio paslaugomis. Šis tvirtina, kad klientus aptarnauja atsižvelgdamas tik į užsakymų eiliškumą, t. y. gina tą iš sutuoktinių, kuris pirmesnis į jį kreipėsi.

Holivudiškų skyrybų krikštatėviu, ko gero, yra Marvinas Mičelsonas, kuris susilaukė šlovės gindamas Džeimso Meisono žmonos Pamelos interesus. Po skyrybų ji gavo dukart daugiau nei iš pradžių reikalavo. Paslaptis ta, kad ji pagrasino D. Meisonui paviešinti spaudai jų seksualinio gyvenimo detales. M. Mičelsono karjera sugriuvo, kai jis buvo apkaltintas naudojantis klientų suteikta asmenine informacija ir reketuojant jų sutuoktinius.

Beprotiškiausias alimentų reikalavimas

Čia pirmenybė atitenka Dianai Riči, pragyvenusiai 20 metų su dainininku Lajoneliu Ričiu. Ji reikalavo kas mėnesį jai mokėti 300 tūkst. dolerių bei papildomai už plastines operacijas, plaukų ir nagų priežiūrą, papuošalus ir net kompiuterinio raštingumo pamokas. Kaip baigėsi šis procesas, – neaišku.

Vedę daugiausiai kartų

Čia karaliene lieka Liz Teilor, savo bagaže turinti aštuonias santuokas su septyniais vyriškiais (su Ričardu Bartonu tai atliko du kartus). Kita čempionė – Dženifer Lopes, kuri būdama dar tik 36-erių jau turėjo tris sutuoktinius, nekalbant apie santykius su Šonu Kombsu bei sužadėtuves su Benu Afleku.

Paties bjauriausio momento pasirinkimas

Vėl grįžkime prie Tomo Kruzo. Jis pateikė prašymą skirtis su Nikole Kidman likus lygiai trims dienoms iki jų santuokos dešimtmečio. Pagal Kalifornijos įstatymus, po dešimties metų santuokos jis turėtų jai iki gyvenimo galo mokėti kompensacijas. Kalbėta, jog Nikolei būtent tokios skyrybų datos pasirinkimas buvo smūgis žemiau juostos. Tiesa, užgyventą kartu turtą jie šiaip ne taip pasidalijo, susitarė dėl rūpinimosi dviem vaikais tvarkaraščio ir išsiskyrė ganėtinai taikiai.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Įvairenybės su žyma , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.