Privačių namų savininkai fekalijomis teršia aplinką

Klaipėdos aplinkosaugininkai konstatavo, kad nemaža dalis gyvenančiųjų privačiuose namuose teršia aplinką buitinėmis nuotekomis. Maža to, palei Danę savo namus pasistatę klaipėdiečiai lietaus kanalizacijomis fekalijas paleidžia tiesiai į upę.

Šį sausį privačių namų kvartaluose patikrinimus atlikę aplinkos apsaugos inspektoriai nustatė, kad prie mieste esančių komunikacijos tinklų nėra prisijungę Plytinės, Kosmonautų, Trinyčių, Paupių gatvių, taip pat Labrenciškės, Tauralaukio ir Rimkų gyventojai.

Aplinką fekalijomis teršia ir melnragiškiai.

Beje, šis sąrašas ne galutinis – mat šiandien inspektoriai turi ne visą informaciją, kiek klaipėdiečių gyvena nuosavuose namuose.

Klaipėdos aplinkos apsaugos agentūros vedėjas Romualdas Dužinas, paklaustas, kodėl privačių namų savininkai neprisijungia prie centralizuotų tinklų, teigė, kad iš pradžių būtina parengti projektą ir atlikti tam tikrus juridinius veiksmus, ir tik po to leidžiama tiesti vamzdyną.

Visi šie darbai, pabrėžė specialistas, kainuoja tūkstančius litų. Tačiau, anot R. Dužino, aukšta kaina – ne pagrindinė kliūtis, turint omenyje ir tai, kad prestižinių rajonų gyventojai yra pasiturintys.

„Mūsų žmonėms tiesiog trūksta atsakomybės, elementaraus padorumo”, – mano aplinkosaugininkas.

R. Dužinas teigia, kad pakartotinio patikrinimo metu gyventojams, teršiantiems aplinką nuotekomis, gali tekti mokėti 10 tūkst. Lt baudą.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Aplinkosauga su žyma .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.