„Kauno” gretas papildė slovėnas

Lietuvos vicečempionų komandoje treniruojasi jau septyni legionieriai

Lietuvos vicečempionas Kauno FBK „Kaunas” įsigijo dar vieną legionierių. Komandą papildė jaunas ir perspektyvus vartininkas iš Slovėnijos Mihaelas Hertelendis.

Pasirašė ilgalaikę sutartį

„Su slovėnu pasirašėme sutartį penkeriems metams, nes iš jo nemažai tikimės. M.Hertelendis mūsų klubui palieka gerą įspūdį, jis yra gabus futbolininkas. Vaikinas turi galimybių tapti aukšto lygio vartininku”, – „Kauno dienai” sakė „Kauno” klubo direktorius Romualdas Kontrimas.

Šalies vicečempionų ekipos naujokui balandžio 22 dieną sukaks tik 20 metų. 193 cm ūgio vartininkas anksčiau rungtyniavo „NK Domžale” komandoje, kuri yra Slovėnijos futbolo lygos lyderė.

M.Hertelendis į Lietuvą buvo atvykęs dar sausio mėnesį, dalyvavo keliose „Kauno” ekipos treniruotėse, o vėliau išvyko į tėvynę. Prie naujosios komandos slovėnas prisidėjo vasario antroje pusėje, kai „Kaunas” surengė treniruočių stovyklą Slovakijoje.

Palieka ramaus žmogaus įspūdį

„M.Hertelendis su mūsiškiais pradėjo treniruotis ne nuo stovyklos pradžios, jis atvyko truputį vėliau. Dabar slovėnas palieka labai ramaus, mandagaus, kultūringo žmogaus įspūdį. Tikrosios savybės išryškės vėliau.

Kol kas vaikinas yra užsidaręs, nes iškyla ir kalbos problema. Naujokas rusiškai nemoka, jis kalba tik angliškai”, – mūsų dienraščiui teigė „Kauno” vartininkų treneris Artūras Ramoška.

Anot jo, M.Hertelendis turi vartininkui reikalingus duomenis.

„Legionierius aukštas, gerai valdo kamuolį. Vis dėlto vaikinui dar trūksta fizinio tvirtumo, reikėtų, kad jis būtų labiau raumeningas”, – sakė A.Ramoška.

Kol kas geriau atrodo E.Kurskis

M.Hertelendis – jau trečiasis kauniečių vartininkas. Lietuvos vicečempionų vartus dar saugo 29 metų Eduardas Kurskis ir 21 metų Šarūnas Kilijonas.

Ar slovėnas jau šiais metais gali tapti pagrindiniu komandos vartininku?

„Sunku atsakyti į šį klausimą, nes M.Hertelendis su mūsų ekipa nežaidė rimtų varžybų.

Per tas rungtynes, kai slovėnas stovėjo vartuose, jis darbo beveik neturėjo, todėl negalėjau įžvelgti jo, kaip vartininko, bruožų. Vis dėlto galiu pasakyti, kad kol kas E.Kurskis atrodo geriau už naujoką”, – tvirtino A.Ramoška.

Kovo 7 – 12 dienomis „Kaunas” dalyvaus Palangoje vyksiančiame tradiciniame „Palangos Juzės” turnyre. „Jame galėsime geriau pamatyti, ko vertas mūsų naujokas”, – sakė „Kauno” vartininkų treneris.

Dabar „Kaunas” turi jau septynis užsieniečius. Be M.Hertelendžio, su komanda dar treniruojasi bosnis Edinas Pehličius, lenkas Arkadiušas Klimekas, gruzinai Givis Kvaracchelija ir Nukris Mančchava, rusai Maksimas Berdnikas bei Ilgizas Fatachovas.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Sportas su žyma , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.