Šulinyje užkaitęs vanduo užminė mįslę

Prieš kelias savaites netikėtai užkaitęs šulinio vanduo sukėlė nerimo ne tik sodybos šeimininkams, bet ir jų kaimynams. Žmonės iki šiol ieško atsakymo, kodėl per šalčius iš šulinio semia beveik 30 laipsnių šilumos vandenį.

Šiaulių rajono Bulėnų kaime gyvenantys Mišeikiai jau kelintą savaitę svarsto, kas šildo vandenį jų šulinyje. Vakar šilto vandens mėginius cheminiam ir mikrobiologiniam tyrimui išsivežė ir Šiaulių visuomenės sveikatos centro specialistai. Vakar per pietus pasemtas „stebuklingojo” šulinio vanduo buvo 20 laipsnių. Šalia šulinio gulėjo prieš parą iškeltas buitinis vandens siurblys, jį hidrogeologai įtaria ir esant sensacijos kaltininką.

Staigmena sodybos šeimininkės Marytės Mišeikienės laukė vieną žvarbų vasario rytmetį. Apie dvidešimt metų sėmusi vandenį iš ant kalniuko iškasto šulinio tą rytą moteris nustebo pamačiusi, kad šulinys garuoja. Įkišusi rankas į kibirą, Mišeikienė aiktelėjo: vanduo buvo beveik karštas. Įmerktas termometras parodė, kad vandens temperatūra siekia 32 laipsnius. Netrukus apie karštą šulinio vandenį žinojo ir kaimynai. Jie ėmę tikrinti savus šulinius, tačiau nė viename temperatūra nebuvo pakilusi.

Mišeikių šulinys yra apie 17 metrų gylio. Vandenį iš jo šeimininkai pumpuoja tam skirtu buitiniu elektriniu vandens siurbliu. Būtent šį prietaisą dėl užkaitusio vandens ir ėmė kaltinti hidrogeologai. Pasak Mindaugo Čegio, kitos priežasties jis negalėtų nurodyti be specialių tyrimų. „Gali būti, kad siurblys nepritaikytas tokiam gyliui, gal yra techninių pažeidimų”, – sakė hidrogeologas. Specialistas užsiminė, kad užkaitęs vanduo atvėsti gali tik po kelių dienų.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Įvairenybės su žyma , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.