Žūtbūtinė dvikova tuščiame autobuse

Užpultas vairuotojas sugebėjo ne tik pasipriešinti, bet ir išsikviesti pagalbon policiją

Pasitvirtino įtarimas, kad bilietais autobuse prekiaujantys UAB „Kauno autobusai” vairuotojai taip pat gali tapti plėšikų taikiniu.

Antradienio vakare savo darbo vietoje buvo užpultas per Panemunę į Onkologijos ligoninę vykusio 3-iojo maršruto autobuso vairuotojas. Remiantis pastarojo pasakojimu bei tuo, kas aptikta per policijos patrulių sulaikyto jo užpuoliko asmens kratą, dvikova buvo žūtbūtinė.

Iškalbinga priešistorė

„Jeigu nusikaltėlis būtų išsitraukęs kurį nors iš turėtų peilių arba atsuktuvą, kažin kuo visa tai būtų baigęsi”, – įsitikinęs ir UAB „Kauno autobusai” Transporto skyriaus viršininkas Rimas Stankaitis.

Vairuotojas užpultas tuo metu, kai autobuse tebuvo likęs vienintelis nusikalstamų kėslų turėjęs keleivis. Buvo apie pusė dešimtos vakaro ir autobusas jau rengėsi kilti Kariūnų plentu į kalną.

Pasak penkiasdešimt septynerių metų vairuotojo, šis keleivis jau buvo pradėjęs triukšmauti dar autobusui įsukant į Birutės gatvę. Tuo metu jame buvo dar vienas keleivis. Tarp judviejų įvyko kažkoks susistumdymas. Neatmetama, kad jau tada šis agresyviai nusiteikęs neblaivus žaliūkas bandė bendrakeleivį apiplėšti. Tačiau pastarajam pavyko iššokti iš autobuso stotelėje ties restoranu „Šnekutis”.

Įsilaužė į kabiną

Viena iš prielaidų – vairuotojas galėjo užrūstinti įtariamąjį nusikalstamais kėslais skubiai uždaręs autobuso duris. Taip pasielgęs jis pats liko vienintele potencialia šio vyriškio auka.

Vairuotojo teigimu, lemiama ataka prieš jį pradėta pačioje kelio, vedančio į Onkologijos ligoninę, įkalnėje. Staiga atsidarė jo kabinos durys. Jas agresyviai nusiteikęs augalotas keleivis išlaužė vienu smūgiu. Tą pačią akimirką pasipylė smūgiai į įvairias vairuotojo kūno vietas. Jis užpultas nieko nepaaiškinant.

„Nežinau, kuo visa tai būtų baigęsi, jeigu nebūčiau prisiminęs armijoje įgytos patirties”, – pasakojo kolegoms užpultasis, sugebėjęs tokioje situacijoje ne tik sustabdyti į kalną bekylantį autobusą, bet ir pasipriešinti jį užpuolusiajam bei išsikviesti pagalbon policiją.

Pargriautas ir nuginkluotas

Atrodo, tokia nebejauno vairuotojo sportinė forma tapo siurprizu ir užpuolikui, po besiginančiojo spyrio atsidūrusiam ant grindų. Pasinaudojęs situacija, vairuotojas spėjo užspausti pargriuvusiojo kaklą koja ir surinkti turimu mobiliojo ryšio telefonu policijos numerį 112.

Policijos patruliai, gavę pranešimą apie muštynes autobuse per tarnybinę radijo stotį, buvo įvykio vietoje jau po poros minučių. Jie pasirodė prieš pačią šios dvikovos kulminaciją.

Pirminiais duomenimis, vairuotojo užpuolikas nepasidavė be kovos ir jiems, tačiau buvo gana greitai „suraitytas”.

Atlikus sulaikytojo asmens kratą, pas jį rasti du peiliai, replės bei atsuktuvas. Kas tai – nusikaltimų ar darbo įrankiai – sulaikytasis paaiškinti atsisakė.

Gresia ketvirtas teistumas

Nustatyta, kad vairuotoją užpuolęs, pirminiais duomenimis, niekur nedirbantis penkiasdešimt trejų metų R.R. iš Pašilės gatvės jau kelis kartus teistas. Tiesa, prieš dvidešimt metų, ir teistumas jau išnykęs.

Tą vakarą jam nustatytas sunkus girtumas.

Viena iš pagrindinių versijų – vairuotojas užpultas apiplėšimo tikslais. Jo kabinoje tuo metu buvo per dvi pamainas iš keleivių surinktas beveik šimtas litų.

Tiesa, Panemunės policija nusprendė pradėti ikiteisminį tyrimą dėl viešosios tvarkos sutrikdymo. Tačiau perspektyvoje šiam palyginti laimingai pasibaigusiam įvykiui gali būti pritaikytas kitas Baudžiamojo kodekso straipsnis.

Išblaivintas ir paleistas

Vakar pareiškus sulaikytajam įtarimą dėl viešosios tvarkos pažeidimo jis paleistas. Pasak pareigūnų, toks sprendimas priimtas todėl, kad viešosios tvarkos trikdymas pagal už jį numatytą bausmę priskiriamas nesunkiems nusikaltimams.

Baudžiamasis kodeksas teigia, kad „tas, kas viešoje vietoje įžūliais veiksmais, grasinimais, patyčiomis arba vandališkais veiksmais demonstravo nepagarbą aplinkiniams ar aplinkai ir sutrikdė visuomenės rimtį ar tvarką, baudžiamas viešaisiais darbais arba bauda iki dvylikos tūkstančių penkių šimtų litų, arba areštu nuo penkiolikos iki devyniasdešimties parų, arba laisvės atėmimu iki dvejų metų”.

Tačiau apie teisėsaugininkų sprendimą iš „Kauno dienos” sužinoję užpultojo vairuotojo kolegos nesugebėjo nuslėpti ir savo nustebimo, ir sutrikimo.

Ne pirmas kartas

Daug kas priklausys ir nuo užpultojo vairuotojo sužalojimo pobūdžio. Pasak R.Stankaičio, vakar užpultasis išvažiuoti įprastiniu maršrutu jau nebegalėjo: praskelta vairuotojo lūpa, ištinusi ranka, sumuštas stuburas.

UAB „Kauno autobusai” Transporto skyriaus viršininko teigimu, deja, tai ne pirmas išpuolis prieš Kauno gatvėmis važinėjančių maršrutinių autobusų vairuotojus. Tik kol kas visi jie palyginti laimingai baigėsi.

Pasiteiravus, ar, esant tokiai situacijai, negalvojama aprūpinti autobusų vairuotojų papildomomis saugumo priemonėmis, R.Stankaitis atsakė klausimu: „Negi prieš išleidžiant vairuotojus į trasą išduoti jiems pistoletus? Nors, atrodo, greitai tai gali tapti vienintele išeitimi”.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Justicija su žyma , , , , , , , , , .

1 atsiliepimas į "Žūtbūtinė dvikova tuščiame autobuse"

  1. k

    🙄 kova dėl lito ivyko

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.