Vagystė išaiškinta padedant įtariamojo močiutei

Keršydama nepaklusniam anūkui, senolė įdavė jį policijai su visais įkalčiais

Per rekordiškai trumpą laiką Kauno policija išaiškino vagystę iš vieno M.Valančiaus gatvės buto.

Operatyvinė grupė dar nebuvo grįžusi iš įvykio vietos, o įtariamasis šiuo nusikaltimu su visais įkalčiais jau buvo atvežtas į policiją.

Tai padarė policijos patruliai, kuriuos išsikvietė įtariamojo močiutė.

Devintą dešimtį pradėjusi senolė vakar dienraščiui skundėsi nebesusitvarkanti su jauniausiuoju savo anūku, kuriam dar nėra dvidešimties. Pastarojo mama jau penkeri metai gyvena JAV, kur išvyko besislapstydama nuo buvusio savo vyro, kuriam, kaip ir sūnui, diagnozuotas tas pats psichikos sutrikimas.

Tačiau dviese su Aleksote gyvenančia močiute likęs anūkas pastaruoju metu įjunko į narkotikus. Ko tik nesigriebė senolė, viskas tebuvo bergždžios pastangos: narkotikus vartojančių bendraamžių įtaka gerokai didesnė.

Nebežinodama, ko dar griebtis, senolė teigia nusprendusi pradėti jį prievarta gydyti nuo narkotikų. Tačiau paaiškėjo, kad šiuo metu tokio profilio gydymo įstaigoje nėra laisvų vietų. Vienintelė išeitis, kurią pasiūlė specialistai, – paguldyti devyniolikmetį į Žiegždrių psichiatrijos ligoninę.

Antradienį toks siuntimas gautas, ir anūkas, lydimas močiutės, neva jau buvo išsirengęs vykti į Žiegždrius. Tačiau, anot senolės, vos gavęs iš jos šimtą litų ligoninės išlaidoms (narkotikus jis taip pat pirkdavęs iš močiutės pensijos), anūkėlis pabėgo.

Senolė nusprendė jį vytis. Tačiau atvykusi į Autobusų stotį, joje anūko neberado. „Pyktelėjau ir nusprendžiau, grįžusi į namus, išvežti jį į Žiegždrius su policija”, – pasakojo dienraščiui senoji.

Grįžus namo, anūkas buvo ką tik parėjęs, tačiau su dviem įtartinais maišais. Į močiutės klausimą „Kas čia?”, devyniolikmetis numykė kažką panašaus į „radau”.

Tai senosios apsisprendimo kreiptis pagalbos į policiją nenumalšino. Atvirkščiai – dar labiau paskatino. Tik dabar ji jau turėjo svarų motyvą, kaip prisišaukti pareigūnus.

Atvykus policijos ekipažui, devyniolikmetis savo kambaryje tebekraustė maišų turinį.

Nesugebėjo jis nieko paaiškinti ir pareigūnams. Todėl su visu įtartinu turtu, uždėjus antrankius, jis nuvežtas į Centro policijos komisariatą. Pastarajame peržiūrėjus kartu su devyniolikmečiu atvežtų maišų turinį, paaiškėjo, kad tai daiktai, pavogti iš M.Valančiaus gatvės buto.

Apie šią vagystę buvo pranešta prieš valandą, kai dvidešimt dvejų metų moteris, atėjusi į savo butą senamiestyje, iš kurio, kaimynų teigimu, pastaruoju metu išsikrausto, rado atidarytas buto duris. Pasigesta turto už septynis šimtus litų: patalynės komplekto, pripučiamo čiužinio, kvepalų, dviračio, elektrinio šildytuvo, kelių kilogramų maisto papildų, dviejų mobiliojo ryšio telefono kroviklių. Tai ir buvo tapę močiutės įduoto devyniolikmečio grobiu.

Centro policijos pareigūnai įvardijo šį aleksotiškį kaip seną savo pažįstamą – įtartą vagystėmis ne vienoje byloje. Tik, atrodo, močiutei tai bus naujiena. Bet tai gali tapti ir atsakymu į klausimą, kodėl šis devyniolikmetis pasidavė senolės spaudimui savanoriškai gultis į tokios specifinės paskirties ligoninę.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Justicija su žyma , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.