Elektros energijos kokybei užtikrinti – 130 milijonų investicijų

Kad užtikrintų elektros energijos tiekimo patikimumą ir išvengtų priekaištų dėl nekokybiškų paslaugų, elektrikai plačiai atvėrė pinigines. Vakarų Lietuvoje elektros energiją skirstanti ir tiekianti akcinė bendrovė „VST”, į nusidėvėjusius Kauno, Klaipėdos ir Šiaulių regionų skirstomuosius elektros tinklus praėjusiais metais investavo 130 milijonų litų. Šiais ir ateinančiais metais žadama investuoti dar po 100 milijonų litų.

Susirūpinti tiekiamos elektros energijos patikimumu ir įsiklausyti į klientų pageidavimus, elektrikus privertė ne tik vis dažniau šalį užklumpančios ir vis daugiau nuostolių atnešančios gamtos stichijos, bet ir kaskart atkaklesni gyventojų ir verslą plėtojančių įmonių savininkų reikalavimai teikti kokybišką elektros energijos skirstymo ir tiekimo paslaugą. „Susiklostė kritiška padėtis, dabar elektra kokybiškai ir patikimai gali būti teikiama tik iš esmės rekonstravus transformatorių pastotes, susidėvėjusią ir morališkai pasenusią įrangą pakeitus naujomis, moderniomis technologijomis”, – teigia akcinės bendrovės „VST” Elektros tinklo tarnybos direktorius Rytis Borkys. Bendrovė planuoja iš esmės rekonstruoti 50 transformatorių pastočių. Nuoseklios investicijos skiriamos ir oro ir kabelių linijoms tiesti, šiuolaikiškiems ir saugiems įrenginiams, kurie užtikrintų kokybišką ir patikimą elektros energijos tiekimą klientams, įsigyti.

Praėjusiais metais bendrovė „VST” parengė investicinę programą ir pradėjo įgyvendinti keliasdešimt milijonų litų kainuosiančius elektros tinklo rekonstrukcijos projektus.

Į Klaipėdos miesto ir rajono skirstomuosius elektros tinklus jau investuota daugiau nei 35 milijonai, dar bemaž tiek planuojama investuoti ir šiais metais. Projektas, kurį „VST” bendrovė sėkmingai įgyvendina – Klaipėdos miesto centrinėje dalyje esančios Taikos transformatorių pastotės rekonstrukcija. Energetikų investicijų sulaukė ir Laisvojoje ekonomikos zonoje (LEZ‘e) prieš dvejus metus pastatyta Jakų bei Klaipėdos miesto pietinėje dalyje esanti Gedminų 110/10 kV transformatorių pastotės. Klaipėdos regiono skirstomiesiems tinklams praėjusiais metais teko maždaug 17 milijonų energetikų investicijų, šiais metais jos išaugs beveik dvigubai Plungės mieste jau vyksta Plungės 110/10 kV transformatorių pastotės rekonstrukcija, ne už ilgo rekonstrukcijos darbus planuojama pradėti Salantų miestelio elektros pastotėje. Bendrovė paruošė rekonstrukcijos projektą Telšių miesto pakraštyje esančios Tausalo pastotės atnaujinimui.

Investicijos pasiekė ir Šiaulių regioną Radviliškyje pabaigta strategiškai svarbios Radviliškio elektros pastotės rekonstrukcija, kuri „VST” įmonei kainavo daugiau nei 7 milijonus litų. Praėjusiais metais bendrovė paruošė rekonstrukcijos projektus ir Šeduvos, Akmenės, Tytuvėnų, Miglos (Mažeikiai) pastočių atnaujinimui. Per šiuos ir ateinančius metus į Šiaulių regiono skirstomuosius elektros tinklus žadama investuoti apie 50 milijonų litų.

Kauno regione elektros energiją tiekianti „VST” bendrovė per ateinančius trejus metus įgyvendins mažiausiai tris milijoninius projektus. Šiais metais Kauno miesto centre planuojama pradėti galingos elektros pastotės statybą. Iš šios Kauno miestui strategiškai svarbios pastotės elektros energija bus tiekiama Nemuno saloje išaugsiantiems Sporto ir Kongresų rūmams, atrakcionų parkui, viešbučiams bei daugeliui Senamiesčio ir Naujamiesčio elektros energijos vartotojų. Kauno mieste bus atnaujintos kritiškos būklės Amalių, Centro, Noreikiškių, Raudondvario ir Šilainių elektros pastotės. Rekonstravus pastotes elektros energija patikimiau būtų tiekiama daugiau nei 50 tūkst. vartotojų.

„Kiekvienas investicijoms skirtas litas išleidžiamas tam, kad suteiktų optimalią naudą mūsų aptarnaujamiems klientams”, sako „VST” generalinis direktorius Darius Nedzinskas. – Siekiame užtikrinti, jog akcininkų kapitalas būtų panaudojamas racionaliai ir geriausiu būdu. Įmonėje sukurta investicinių projektų vertinimo ir rangavimo sistema, leidžianti objektyviai nustatyti prioritetines investavimo sritis ir konkrečius projektus”.

Akcinė bendrovė „VST” skirsto ir tiekia elektros energiją Kauno, Šiaulių, bei Klaipėdos regionuose. Elektra bendrovė aprūpina daugiau nei 672 tūkstančius klientų.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Ekonomika su žyma , , , , , , , , , , , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.