Liberalcentristai reikalauja, kad Ūkio ministras paaiškintų ar tinkamai yra tvarkomas šalies šilumos ūkis

Atsižvelgdami į sausio mėnesį Telšių šilumos ūkyje įvykusią avariją ir jos sukeltas pasekmes, bei valstybinės energetikos inspekcija įspėjimus, kad panašios avarijos bei pasekmės gali pasikartoti ir kituose Lietuvos miestuose, opozicinės Seimo Liberalų ir centro sąjungos frakcijos nariai Saulius Lapėnas ir Algis Čaplikas oficialiai kreipėsi į Ūkio ministrą paaiškinimų.

Liberalcentristai norėtų sužinoti kiek šilumos trasų per paskutinius tris metus pakeitė Lietuvos miestų šilumos ūkį prižiūrinčios bendrovės, taip pat kiek lėšų minėtos bendrovės investavo į įrangos atnaujinimą?

Seimo nariai S.Lapėnas ir A.Čaplikas prašo Ūkio ministro atsakyti ar Lietuvos miestų centralizuotos šilumos perdavimo tinklai yra pakankamai aprūpinti rezerviniais šilumos šaltiniais, ar vykdoma reguliari šilumos ir karšto vandens perdavimo tinklų techninė priežiūra?

Liberalcentristai taip pat norėtų gauti oficialius duomenis apie tai, kiek ir kokios Lietuvos miestų šilumos ūkį prižiūrinčios bendrovės yra apdraudusios savo paslaugų teikimo riziką draudimo įstaigose.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Politika su žyma , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.