„Samsung” pristatė naują DVD rašiklį

„Samsung” tapo paskutiniuoju optinių įrenginių gamintoju, pristačiusiu „Lightscribe” technologiją palaikantį produktą. Praeitą savaitę su „Lightscribe” suderinamus įrenginius pristatė ir „Plextor”. Gal šios kompanijos žingsnis ir paskatino „Samsung” ryžtis įšokti į „Lightscribe” traukinį…

Kaip ten bebūtų, korėjiečių optinis įrenginys ne ką skiriasi nuo „Plextor” sukurtojo. Naujasis „SH-W162L” geba įrašyti ir skaityti DVD+R, DVD-R, DVD+R Dual Layer ir DVD-R Dual Layer formatų diskus. Pliusiniai ir minusiniai DVD įrašomi 16x sparta, dvisluoksniai diskai – 8x greičiu.

Neseniai „Plextor” pristatytasis „Lightscribe” palaikantis įrenginys „PX-760A” dvisluoksnius DVD-R gali įrašyti vos 6x sparta, tačiau greičiau dirba su dvisluoksniais DVD+R – juos įrašo 10X.

„Samsung” teigia, kad naujasis jų DVD rašiklis turėtų kainuoti apie 70 JAV dolerių bei tapti vienu pigiausių 8x greičiu dvisluoksnius diskus įrašančių įrenginių rinkoje.

„Lightscribe” technologija skirta paveikslėlių ant disko viršutinės pusės išdeginimui. Norint tai padaryti, reikia įdėti diską į įrenginį atvirkščiai, duomenų puse į viršų. Tada belieka susikurti paveikslėlį bei pradėti apie pusvalandį trunkančią jo išdeginimo procedūrą. Jei piešinio kontrastingumas netenkina, galima deginimą kartoti dar kartą. Būtina naudoti su „Lightscribe” suderinamus diskus, kurie yra kiek brangesni.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Informacinės technologijos su žyma , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.