Ūkį siūloma stiprinti mažinant mokesčius

Lietuvos laisvosios rinkos institutas (LLRI) siūlo mokesčių pataisų paketą, kurio tikslas – padidinti šalies konkurencingumą, tačiau dalis ekspertų jas vertina kritiškai ir įspėja nestekenti šalies biudžeto.

Anot ekonomistų, užsienio investicijos daugiausiai plūsta į Kiniją, Indiją, Rusiją ir Braziliją. Tai lemia šių šalių rinkos dydis bei plėtros perspektyvos. Todėl Lietuva investuotojus galėtų pritraukti sukūrusi patrauklią mokesčių sistemą. LLRI siūlo iki 15 proc. sumažinti gyventojų pajamų mokestį. Jau 2007 metais šio mokesčio sumažinimas nuo 33 proc. iki 27 proc. leistų Lietuvai sėkmingiau konkuruoti su kaimyninėmis valstybėmis. Įmonėms tai leistų mažinti gamybos sąnaudas, gyventojams – didintų jų perkamąją galią.

„Nord/LB Lietuva” vyriausiasis analitikas Rimantas Rudzkis įspėja neskubėti: anot jo, kur kas svarbiau investuotojams pranešti žinią, kad bus sumažintas gyventojų pajamų mokestis, o ne žaibiškai tai įvykdyti, rizikuojant skyle biudžete. Panašios nuomonės laikosi ir Finansų ministerijos atstovai.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Ekonomika su žyma .

1 atsiliepimas į "Ūkį siūloma stiprinti mažinant mokesčius"

  1. tiesa

    Mes pagal mokesčius užimam 1 vieta, todel ne galim mažint mokesčius

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.