Šiandien valgiaraštyje: arklio penis ir kiaušinėliai aitriųjų paprikų padaže

Kažin ar pakiltų nenumaldomas apetitas, pavarčius vieno ypač madingo Pekino restorano, traukiančio vis didėjančias gurmanų gretas, valgiaraštį. Kinų kulinarija garsėja tuo, kad jūs viską galite stebėti savo akimis: nuo šunų su nudirtu kailiu turguose iki skorpionais užkeptų bandelių, kurios pardavinėjamos tiesiog gatvėje.

Tačiau tai nepalengvina užduoties, norint aprašyti restoraną „Guo-li-zhuang”.

Tai pirmasis specializuotas kinų „fališkasis” restoranas, kurtas elegantiškame, naujai suremontuotame pastate šalia Vakarų ežero Pekine. Čia verslininkai ir valdininkai gali paragauti jakų, jaučių ir net ruonių lytinių organų.

„Aš čia jau trečią kartą, – mintimis pasidalino vienas iš klientų. – Žinoma, yra ir kitų restoranų, kur galima paragauti atskirų gyvūnų penių. Tačiau tai – pirmasis restoranas, kuriame yra tokia įvairi pasiūla.”

Praėjusių metų lapkritį atidarytos „Guo-li-zhuang” įstaigos šeimininkas didžiuojasi tuo, kad restorano pavadinime pavyko suderinti jo pavardę Guo, žmonos pavardę Li ir savo sūnaus pravardę Zhuang.

Užsakymus priiminėja specialiai mokyta padavėja ir dietologė, kuri pateikia valgiaraščio punktus ir aiškina, kokią naudą teikia vienas ar kitas patiekalas.

Kinijoje paplitusi nuomonė, kad tu esi tai, ką tu valgai. Dietologė Zhu Jan papasakojo, kad klientai pasitaiko dažniausiai vyrai, kurie tokiu būdu trokšta padidinti savo vyriškąjį pasididžiavimą ir įgauti seksualinio pajėgumo.

Tačiau moterims tokie patiekalai taip pat gali būti naudingi. Pasak jos, daugelis damų sako, kad peniai teigiamai veikia jų odą.

Kai kurie patiekalai neatrodo labai neįprasti – pavyzdžiui, paprastas ožio penis, susmulkintas gabaliukais, pavoliotas miltuose, užkeptas ir patiektas su sojos padažu.

Tačiau „Guo-li-zhuang” restorane esama ypatingų patiekalų su skambiais pavadinimais: „Galvutė, papuošta nefrito karūna” (arklio peniai iš vakarų musulmonų Sincziano provincijos), po 20 svarų sterlingų už porciją arba „Drakonas geismo liepsnoje” (jako penis, paruoštas nesmulkintas, vėliau apkeptas ir aplietas padažu) po 35 svarus sterlingų už porciją.

Naujokams ponia Zhu rekomenduoja vištienos sultinyje troškintą asorti iš šešių tipų penių ir keturių tipų kiaušinėlių.

Galima paragauti rusiškojo aviganio penio, supjaustyto šiaudeliais ir turinčio gana sodrų kvapą. Jaučio penį iš visų šešių buvo galima geriausiai pažinti, nors jis buvo supjaustytas gabaliukais. Savo struktūra jis priminė kremzlę.

Elnio ir mongoliškos veislės ožio peniai pasirodė neįtikėtinai panašūs: truputį gysloti, o jų skonis panašus į pervirusius kalmarų čiuptuvus.

Arklio penis iš Sinczianio buvo visiškai nepanašus į asilo: abu jie patiekiami pjaustyti šiaudeliais ir priminė bekonieną, tačiau arklio penis – šviesus ir riebus, o asilo – tamsesnis ir kitokio skonio.

Vienas iš ypatingiausių patiekalų – Kanados ruonio penis – kainuoja net 220 svarų sterlingų ir jį reikia užsisakyti iš anksto.

Restorano padavėja prisipažino, kad „Guo-li-zhuang” – neįprasta darbo vieta, ypač atsižvelgiant į tai, kad jai nuolat tenka pasakoti apie pasakišką patiekiamų patiekalų naudą ir išsamiai dėstyti, ką ji atneša lėkštėje. „Iš pradžių aš labai kuklinausi, – pasakojo ji. – Kartais klientai naudodavosi savo klientų teisėmis ir uždavinėjo nepadorius klausimus.”

Kalbant apie spėjamą tokių patiekalų naudą, ponas Liu, dažniausiai restorane besilankantis klientas, nėra tikras, kad čia esama didelės naudos. „Negaliu pasakyti, kad būčiau pastebėjęs kažkokių pokyčių. Tačiau tai juk ilgalaikis procesas”.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Laisvalaikis su žyma , , , , , , , .

3 atsiliepimai į "Šiandien valgiaraštyje: arklio penis ir kiaušinėliai aitriųjų paprikų padaže"

  1. Siulyciau

    praturtinti sio restorano menu ir siems klientams baigus valgyti patiekala, vietoj kisieliaus duoti uzsigerti siu gyvunu sperma… 😉

  2. pz

    pz 😀

  3. lol@lamas.lt

    🙂 ziauru…

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.