Po finalo sirenos – žalgiriečių prakeiksmai teisėjams

Pilnutėlė Kauno sporto halė užgniaužusi kvapą stebėjo, kaip aidint rungtynių pabaigą skelbiančiai sirenai Reggie Freemano paleistas kamuolys skrodžia tinklelį. Tritaškis ir pražanga!

Bet taip atrodė tik žalgiriečiams ir jų gerbėjams. O vakarykštės dvikovos arbitrai įskaitė tik metimą, neskirdami pražangos „Barcelona” gynėjui Shammondui Williamsui.

Todėl R.Freemanas nebeturėjo galimybės baudos metimu išplėšti pratęsimo – Eurolygos „Top 16” D grupės pirmajame mače pergalę 86:85 šventė Ispanijos komanda.

Kauniečiai po dvikovos dar norėjo paduoti protestą, tačiau suabejojo, ar šis dėl žaidiminio epizodo bus patenkintas.

Taktika. „Barcelona” komanda puikiai paruošė namų darbus.

Svečiai susispaudė baudos aikštelėje, beveik neleisdami pasireikšti didžiausiai „Žalgirio” jėgai – aukštaūgiams. Tačiau ir tritaškių zona buvo akylai prižiūrima.

Dvikovos pradžioje žalgiriečiai taškus pelnė itin sunkiai. Tuo tarpu „Barcelona” krepšininkai pasinaudodavo ir greitomis atakomis, ir poziciniame žaidime geriau atiduodavo kamuolį komandos draugams.

Sh.Williamsas vien per pirmą kėlinį atliko 6 rezultatyvius perdavimus – triskart daugiau nei visa „Žalgirio” komanda.

Nesitikėję tokios kibios Ispanijos ekipos gynybos bei patys nesugebėdami sustabdyti svečių, „Žalgirio” krepšininkai visiškai sutriko, o „Barcelona” vis tolo, kol 17-ąją min. įgijo triuškinamą pranašumą – 43:23.

Toks ledinis dušas tarsi pažadino „Žalgirį”.

Iškart po to šeimininkai laimėjo atkarpą 11:0 (19-ąją min. – 34:43). Tuo momentu ypač naudingai žaidė Jonas Mačiulis. Jis perėmė kelis kamuolius bei rezultatyviai baigė tris atakas, o iš viso šioje atkarpoje pelnė 6 taškus.

Po didžiosios pertraukos kauniečiai toliau žaidė lyg ant sparnų, vis mažindami varžovų persvarą, kol 25-ąją min. priartėjo iki 49:50.

Tada „Barcelona” vėl padidino apsukas, ir 34-ąją minutę pirmavo 75:63.

Klaidos. Lemiamai kovai „Žalgiris” pakilo priešpaskutinę minutę. Darjušas Lavrinovičius pelnė 5 taškus iš eilės, ir šeimininkai priartėjo iki 77:81.

Kauno komanda turėjo galimybę dar labiau sumažinti skirtumą, bet pradėjus tiksėti paskutinei minutei 14 sezonų NBA rungtyniavęs Kenny Andersonas pažeidė dvigubo varymo taisyklę.

Gerokai skaudesnė „Žalgiriui” buvo teisėjų klaida. Įniršę žiūrovai vienam arbitrų iš tribūnų sviestu daiktu pataikė į veidą.

Lyderiai. Juanas Carlosas Navarro nuo pat rungtynių pradžios tempė „Barcelona” į priekį. Gynėjas buvo taiklus ir tada, kai svečiai triuškinamai pirmavo, ir tada, kai jiems buvo riesta. Iš viso šio ispano sąskaitoje – 32 taškai.

„Žalgirio” komandoje svarbiausiu momentu atsiskleidė D.Lavrinovičius. Jis mačo pabaigoje traukė šeimininkus iš duobės.

Likus 17 sek. šis vidurio puolėjas pataikė tritaškį, po kurio kauniečiams nušvito viltis išsigelbėti (80:83).

Staigmena. Pasaulio jaunimo čempionas J.Mačiulis vakar ėmėsi iniciatyvos tada, kai „Žalgirio” komanda buvo ant bedugnės krašto. 21 metų krepšininkas kone vienas ištempė kauniečius iš didžiausios krizės mačo viduryje.

Skaičius. 4. Tiek kartų „Žalgiris” žaidė su „Barcelona” namuose ir visus mačus pralaimėjo.

Iš pirmų lūpų. R.Freemanas: „Sh.Williamso pražanga tikrai buvo. Kai teisėjai sušvilpė, pamaniau, kad jie užfiksavo būtent pražangą, o ne rungtynių pabaigą.

Labai apmaudu, kad tokia arbitrų klaida sužlugdė galimybę kovoti dėl pergalės”.

„Barcelona” treneris Duško Ivanovičius: „Įveikėme stiprią komandą, nes susitelkėme gindamiesi. Be to, norėjome reabilituotis už buvusias nesėkmes.

Ketvirtajame kėlinyje kilo problemų, nes nesugebėjome sustabdyti įsižaidusio D.Lavrinovičiaus”.

Kitose arenose. Vakar sužaisti dar keturi Eurolygos mačai:

E grupė. Madrido „Real” (Ispanija) – Tel Avivo „Maccabi” (Izraelis) 90:75, Bolonijos „Climamio” (Italija) – Stambulo „Ulker” (Turkija) 87:69.

F grupė. Bambergo GHP (Vokietija) – Vitorijos „Tau Ceramica” (Ispanija) 72:77.

G grupė. Zagrebo „Cibona” (Kroatija) – Atėnų „Panathinaikos” (Graikija) 72:70.

* * *

„Žalgiris” – „Barcelona” 85:86 (17:27, 21:20, 21:21, 26:18). „Žalgiriui” taškų pelnė: D.Lavrinovičius 20, T.Beardas 19, J.Mačiulis 13, R.Freemanas 9, S.Serapinas 7, K.Andersonas ir V.Ginevičius po 6, P.Jankūnas 5; „Barcelona”: J.C.Navarro 32, Sh.Williamsas 17, D.Marconato 8, M.Kakiouzis ir B.Thorntonas po 7, E.Cota ir G.Fučka po 6, R.de la Fuente 3 (G.Basile, M.Gasolis). Taiklumas: 25/48 (52 proc.) ir 21/44 (48) dvitaškių, 7/18 (39) ir 8/20 (40) tritaškių, 14/17 (82) ir 20/23 (87) baudų. Atkovota kamuolių 37 ir 32, perimta 7 ir 9, klaidų 11 ir 7.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Sportas su žyma , , , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.